У Бучачі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні, 15 лютого, з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, вже сивочолі, але з бойовим духом і відданістю військовій присязі, під звуки духового оркестру, чоловіки пройшли від церкви Покрови Пресвятої Богородиці до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям в Бучачі, де відбувся мітинг-реквієм.
В урочистій ході взяли участь і представники влади – перший заступник голови районної державної адміністрації Іван Кузь, заступник голови РДА Ігор Погонець, голова районної ради Віталій Фреяк, міський голова Йосип Мосціпан.
Розпочався захід із спільної молитви за душі тих воїнів, які загинули, а також за тих, хто не дожив до сьогоднішніх днів.
Із словами пам’яті та шати до присутніх звернулись міський голова Йосип Мосціпан та представник Бучацького районного військового комісаріату, учасник АТО Іван Лучка. Вони наголосили на необхідності завжди пам'ятати тих, хто поліг у тій безглуздій афганській війні, адже молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони світло вірили, що виконують свій обов’язок, що несуть визволення народу Афганістану та йдуть не воювати а захищати. Виступаючі бажали здоров’я, щастя, такого дуже очікуваного для нас усіх миру, на нашій славній Україні.
«Не обминула ця війна і Тернопільщину, і Бучаччину. Через її шалене пекло пройшли понад 1700 наших земляків, 48 молодих юнаків нашої області не повернулись з цієї війни додому живими, двоє пропали безвісти, 46 стали інвалідами. Пам'ять про них у наших серцях повинна жити вічно. Слава вам воїни – афганці...» - звучало під час заходу.
Керівництво району поклало вінок до пам’ятного знаку воїнам-афганцям з надією на те, що війна більше не відбиратиме життя молодих, сповнених оптимізму та життєвої енергії мужніх синів України.
Бучацька РДА