Новини міста

Волонтери Бучаччини про свою діяльність

Волонтери Бучаччини про свою діяльність Волонтери… як звично сьогодні звучить це слово. Проте до 24 лютого далеко не кожен українець знав у який фонд потрібно задонатити на підтримку армії або куди принести речі для потребуючих людей.

«Бучач – суцільна історія». Як перетворити це на прибуток сьогодні?

Бучач – історичне містечко, що знаходиться у Тернопільській області. Якщо прогулятися вуличками, можна побачити будинки, архітектура яких характерна Австрії. Тут цікавий рельєф, на території міста є багато височин. Також через Бучач протікає річка – Стрипа. Тут є декілька мостів, де можна зупинитися та сповна насолодитися красою водойми. Окрім цього, у містечку знаходиться безліч культурних та архітектурних пам’яток : руїни Бучацького замку,  Монастир отців Василіян, ратуша, Церква Святої Покрови, скульптури Пінзеля та багато іншого. Мені вдалося відвідати деякі з них.

На Бучаччині врятували від пожежі будинок

26 січня 2022 року о 21:12 хв до оперативно-диспетчерської служби «101» надійшло повідомлення про пожежу житлової будівлі в с. Костільники Золотопотіцької територіальної громади.

В Бучачі від пожежі врятовано 12 жителів

В Бучачі від пожежі врятовано 12 жителів1 грудня 2021 р. о 03:32 в м. Бучач на вул. Галицька виникла пожежа електрощитової на першому поверсі триповерхового багатоквартирного житлового будинку.

У місті Бучач виявили 11 вибухонебезпечних предметів

У місті Бучач виявили 11 вибухонебезпечних предметів18 березня на території пункту приймання металобрухту в місті Бучач виявлено одну мінометну міну ММ-82 мм часів 2-ї світової війни та 10 інших вибухонебезпечних предметів.