Робоча поїздка голови райдержадміністрації

Проблема відсутності повноцінного дошкільного дитячого закладу на території села Звенигород, яке належить до Підзамочківської сільської ради неодноразово піднімалося громадою села на сходах громадян, на засіданнях виконкому та сесіях сільської ради,  так як діти отримають дошкільну освіту в другу зміну в Звенигородській ЗОШ І-ІІ ст. і навчанням охоплені діти тільки 5-6 річного віку.

З метою визначення об’єму робіт, що залишилися до завершення ремонту, голова райдержадміністрації Віталій Фреяк здійснив робочу поїздку в село Звенигород. Сільський голова Іван Лепак доповів про роботу, яку вдалося провести в попередній період. Так, в 2010 році дане приміщення було взяте на баланс Підзамочківської сільської ради. Спільними зусиллями районної влади, Підзамочківської сільської ради та громади села протягом чотирьох років було виділено та освоєно на будівництво (реконструкцію) орієнтовну суму 915 тис. грн.. За ці кошти вдалося встановити 18 вікон та 4 дверей, виготовити проектну документацію на освітлення дитячого садка та провести окрему лінію освітлення, провести реконструкцію всередині приміщення, виготовити проектну документацію на дитячий садок та отримати позитивний висновок експертизи, згідно якого вартість даних робіт становить 3 113 тис. грн. В 2013-2014 роках проведено утеплення стелі керамзитобетоном, реконструйовано верх та перекрито металевим профілем, залито сходову площадку. Також, встановлено 17 міжкімнатних дверей, змонтовано опалення, внутрішню каналізацію та водопровід, встановлено керамічну плитку на стіни та підлогу, виконано монтаж стелі та пошпакльовано стіни в половині приміщення дитячого садочку, пофарбовано стіни, встановлено ламіновану підлогу, змонтовано вимикачі, розетки. Облаштовано дві вигрібних  ями.

Головою сільської ради Іваном Лепаком зазначено, що в половині приміщення фактично завершені оздоблювальні роботи, залишилось закупити інвентар, обладнання і меблі. Дане приміщення вже опалювалось в минулому сезоні. Виходячи  із вищенаведеного, виконком Підзамочківської сільської ради просить сприяння у реальному фінансуванні і завершенні будівництва дитячого садка в с. Звенигород. Реалізація даного проекту дасть можливість розпочати повноцінну роботу дитячого садка, а фактичні розміри даного об’єкту дають можливість відкрити дві групи в дитячому садку та одного класу Звенигородської ЗОШ І-ІІ ст., діти якого навчаються частково в другу зміну у даній школі.

Голова райдержадміністрації Віталій Фреяк дав доручення підготувати пропозиції для розгляду обласною державною адміністрацією, висловив свою підтримку щодо даного проекту, та зазначив, що райдержадміністрація буде максимально сприяти щодо завершення робіт та відкриття дитячого закладу села.

Бучацька РДА