Влада про день молоді в Бучачі

Після того, як у «Новій добі» було надруковано публікацію під заголовком «Підприємці міста про День молоді в Бучачі», свою точку зору з цього приводу висловили і представники влади. Подаємо їхні думки.

Василь ГРИГОРИШИН, перший заступник голови райдержадміністрації:

- Нема ніякої проблеми в тому, що святкування Дня молоді відбувалося в центрі міста. Навпаки, вбачаю перевагу у виборі саме міського скверу для урочистостей. Адже організовувати дозвілля в необлаштованому міському парку було складно, до того ж в той період майже щодня перепадали дощі, що могло створити для всіх додаткові незручності. Вважаю, що святкування пройшло краще, як у минулі роки. Вперше обійшлося без жодних ексцесів, порушень чи бійок. А після урочистої частини кожен, хто бажав, міг виїхати в міський парк, зону відпочинку чи будь-яке інше місце і продовжити святкування за чаркою чи шашликом.

Ширяться чутки, ніби райдержадміністрація хотіла посприяти підприємцю Юрківу. Але це нісенітниця. Просто він представив чудовий бізнесовий проект, ми ознайомилися з програмою дозвілля молоді у Скоморохах і не було ніяких підстав перешкоджати у цьому намірі.

Євген РІЙ, заступник голови райдержадміністрації, член оргкомітету із святкування Дня молоді:

- Вважаю, що декотрі підприємці незадоволені тим, що не змогли на Дні молоді поправити свої фінансові справи. А питання щодо культурного відпочинку молоді мають розглядатися на офіційному рівні і ці заходи повинні проходити в максимально культурній формі. Якщо говорити про міський парк, то він абсолютно не облаштований для культурного дозвілля: там нема сцени, нема місць для сидіння, аби слухати виступи, не обладнані місця для торгівлі. А масове розпивання алкогольних напоїв і справляння нужди по кущах аж ніяк не сприяють доброму вихованню нашої молоді. А в центрі міста е майданчик, де були батьки з дітьми, є окультурені заклади відпочинку, де можна випити соку, поласувати морозивом чи тістечком. Тому вважаю, що святкуванням Дня молоді в центрі міста стурбовані не громадські організації і батьки, а окремі підприємці.

Зрештою, був створений організаційний комітет із святкування Дня молоді і ніхто не заперечував проти його проведення у центрі міста.

Щодо винесення в той день дискотеки за межі Бучача, то я був цим незадоволений. Але якщо підприємці вкладають кошти, замовляють автобуси для перевезення молоді і організовують дискотеку в Скоморохах, де забезпечують охорону та порядок, то ми не могли перешкоджати підприємницькій ініціативі.

Звичайно, бучацька молодь повинна мати облаштовані місця для літньої дискотеки чи літнього кінозалу і ми погоджуємося, що День молоді можна організувати в міському парку чи, скажімо, в зоні відпочинку. Але це не означає, щоб святкувати в кущах. Тобто, ми не відмовляємося від заходів, але дозвілля має бути культурним. І якщо підприємці міста готові організувати і забезпечити такий відпочинок, то його можна провести наступного року на території старої автостанції, в Колибі, у зоні відпочинку чи в міському парку.

Йосиф МОСЦІПАН, перший заступник Бучацького міського голови, член оргкомітету зі святкування Дня молоді:

- Міський голова Омелян Оверко був категорично за те, щоб святкування проходило в міському парку. Та оскільки організатором Дня молоді була райдержадміністрація, то ми не ставали їм на заваді.