Готуємось до відзначення Року Іоана Георгія Пінзеля

Про збереження спадщини відомого скульптора Іоана Георгія Пінзеля вів мову керівник Тернопільщини Іван Стойко з академіком, Героєм України, одним із першовідкривачів творчості цього геніального митця Борисом Возницьким. Під час зустрічі було обговорено хід реставрації Бучацької ратуші, вирішення питань щодо збереження творчої спадщини Пінзеля у Бучачі, Рукомиші, Монастирськах на Тернопільщині.

Варто наголосити, що діє розпорядження голови ТОДА «Про підготовку та відзначення в області Року Іоана Георгія Пінзеля».

Серед основних заходів з підготовки та відзначення в області Року Іоана Георгія Пінзеля заплановано організувати і відкрити виставку творів Георгія Пінзеля та провести наукову конференцію, присвячену, його життю і творчості.

В експозиції виставки будуть представлені збережені твори Георгія Пінзеля з різних музеїв України, у тому числі 11 робіт, які зберігаються у Тернопільському художньому та обласному краєзнавчому музеях.

Виставка стартує 10 серпня у Львові. З 15 вересня її зможуть оглянути кияни та гості столиці. До Тернополя виставка прибуде у жовтні і експонуватиметься тут упродовж місяця. Планується, що в рамках виставки відбудеться низка концертів барокової музики.

Іван Стойко подякував мистецтвознавцю за неоціненний внесок, який Герой України Борис Возницький робить у справу відродження та збереження української культури.