КРУ в Тернопільській області виявило зловживання на державних та комунальних підприємствах

Контрольно-ревізійне управління у Тернопільській області у першому півріччі цього року проводило ревізії на підприємствах державної та комунальної форм власності і виявило ряд недоліків. Про це повідомили 11 липня ЗІКу у прес-службі КРУ в Тернопільській області.

Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Тернопільського обласного комунального підприємства «Архбудсервіс» встановлено, що посадовими особами Чортківського району до переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок субвенцій з держбюджету, безпідставно включено водозабір села Білої, що не належить до комунальної власності, а рахувався на балансі ВАТ «Чортківський завод «Агромаш».

Для виконання робіт на цьому об’єкті безпідставно отримано та освоєно 534,0 тис. грн. з держбюджету. Матеріали ревізії направлено у прокуратуру Чортківського району.

Далі про Бучач!

Під час реставрації ратуші у місті Бучачі генеральний підрядник ЗАТ «Львів-реставрація» у грудні 2006 року склав та пред’явив до оплати акти виконаних робіт з реконструкції скульптур і встановлення риштувань на суму 714,1 тис. грн. У ході ревізії було проведено контрольні обміри обсягів виконаних робіт і встановлено їх невідповідність фактичним обсягам, що призвело до завищення вартості виконаних робіт на 127,1 тис. грн. І лише на момент закінчення ревізії, тобто, через три місяці, вищезгадані роботи були виконані у повному об’ємі.

На виконання постанови прокуратури Тернопільської області, для забезпечення розслідування кримінальної справи проведено позапланову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ВАТ «Збаразький тепличний комбінат» і встановлено привласнення виручки за реалізовану продукцію на загальну суму 93,2 тис. грн.

За дорученням голови Тернопільської РДА проведено планову ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності в державному підприємстві «Тернопільський державний завод з виробництва м’ясо-кісткового борошна »Ветсанзавод». Виявлено використання бюджетних коштів не за цільовим призначенням на суму 42,9 тис. грн., із них коштів держбюджету — 12,1 тис. грн.

Так, за рахунок коштів з обласного бюджету, виділених на придбання машин для збору та транспортування сільськогосподарських і промислових відходів виробництва, підприємство придбало мікроавтобус вартістю 25,0 тис. грн. та комп’ютер за 5,8 тис. грн. Матеріали ревізії направлено у прокуратуру Тернопільського району.

На виконання плану контрольно-ревізійної роботи ГоловКРУ України, проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Тернопільського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. Встановлено фінансових порушень на загальну суму 407,3 тис. грн. Лише внаслідок надання деякими райдержадміністраціями та Гусятинською райрадою недостовірних довідок про відокремлену садибу, семи фермерським господарствам безпідставно видано безповоротної допомоги на загальну суму 353,6 тис. грн. Матеріали ревізії надіслано в УСБУ в Тернопільській області.