Мешканцям Бучача не надають вчасно комунальних послуг через дефіцит робочої сили

Комунальне господарство міста Бучача є збитковим. За інформацією начальника комбінату комунальних підприємств Степана Колеги, значних збитків підприємство зазнає, забезпечуючи мешканців райцентру водою.

Тариф на водопостачання не відповідає собівартості води. Приміром, у центрі міста він складає 1.81 грн., а собівартість – 1,94 грн. А в селищі цукрового заводу при тій же ціні на воду її собівартість складає 7,44 грн. Основною причиною таких великих затрат є значна віддаль від насосної станції у селі Переволоці та застаріла система водогону. Збитки у забезпеченні водою цієї частини міста торік склали 70,5 тис. грн.

У зв’язку з такою ситуацією, депутати Бучацької міської ради вирішили при формуванні бюджету міста на 2008 рік передбачити кошти на дотацію водопостачання селища цукрового заводу. А також – звернутися у комісію з проходження альтернативної служби при Бучацькій РДА щодо направлення юнаків у ККП. Річ у тім, що гострою проблемою для комунгоспу є дефіцит робочої сили. Не вистачає сантехніків, водіїв, будівельників, трактористів тощо. Через це послуги мешканцям Бучача не завжди вчасно і якісно.