Свято у місті Бучачі відбулося.

Традиційно у другу неділю вересня у місті Бучачі святкують День міста. Програма в цей день була досить великою. Основне дійство, через несприятливі погодні умови проходило  в районному будинку культури.

Традиційно у другу неділю вересня у місті Бучачі святкують День міста. Програма в цей день була досить великою. Основне дійство, через несприятливі погодні умови проходило  в районному будинку культури. Урочисте засідання  розпочалося з музичної візитки – «Пісні про Бучач» Василя Дем’янчука. Ведучий , Руслан Крупа запросив на сцену міського голову Омеляна Оверка та голову Бучацької районної ради Олега Михайліва. Після короткої доповіді про історію, сьогодення, Омелян Степанович висловив подяку буча чанам, які долучилися до здобутків, досягнень міста добрими справами. В це свято вітали працівників комунальної сфери, вручили їм премії. Присутніх привітав бучачанин  Олег Михайлів. В цей глядачі милувалися колекцією одягу  Руслани Равлюк, слухали пісні тріо «Зорепад», а  найбільшим подарунком для всіх був виступ народного артиста України Павла Дворського та його сина. Стоячи, аплодували вдячні глядачі у фіналі концерту. Було відчутно ,  що нашим бучачанам  бракує таких теплих, душевних концертів.  Нажаль, бажаючих було більше, ніж міг вмістити зал, а інші просто залишили приміщення.
   В цей день відбувало ся багато інших подій – команди Бучача та Борщова грали у футбол на стадіоні « Колос ». З рахунком 4 : 1 наші виграли. Багато людей зібралося подивитись на автомото каскадер – шоу, яке відбувалось також на стадіоні о 18 год. Там дійсно були карколомні трюки!  І глядачі багато разів нагороджували каскадерів аплодисментами.  А завершували свято дискотека «Полюс» та феєрверк о 22 годині. Потрібно  висловити щирі слова подяки всім людям, які готували та проводили свято – працівникам служб міської ради, комунальникам, працівникам культури, центру «Сузір’я», відділу у справах сім’ї та молоді та багатьом іншим людям.  

P.S. В цей день були й інші думки. Святкування  припадають на несприятливі погодні у вересні місяці, а тому  бувають дощі, або прохолодно. Саме тому багато бучачан  виловлюють пропозицію про перенесення святкування на погожі літні дні. Слово за міською радою.   

 

P.S. Місту виповнилося 748 років. Через 2 роки будемо відзначати 750 -літній ювілей!