Бучачанин Володимир Бугров став ректором КНУ

Професор Володимир Бугров переміг на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Володимир Бугров переміг на виборах ректора університету. За нього проголосували 1944 виборці – це 74,31% від загальної явки", – повідомили представники комісії.перші вибори ректора КНУ імені Тараса Шевченка відбулися 25 листопада 2020 року. У першому турі жоден із десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. У другий тур 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та директор науково-навчального інституту "Інституту геології" КНУ Сергій Вижва. Оскільки жоден із цих кандидатів не набрав понад 50%, було вирішено провести нові вибори.

Перший тур нових виборів ректора пройшов 17 березня. В них брали участь шестеро кандидатів, серед яких був і екс-голова парламенту Олександр Литвин. Він програв вибори, посівши четверте місце із результатом близько 4% голосів. Лідерами голосування стали проректори університету Володимир Бугров та Олександр Рожко, які набрали 44% та 15% відповідно.

Довідка: Володимир Бугров народився 10 листопада 1967 року в Бучачі, що в Тернопільській області. Закінчив Бучацьку середню школу № 1 імені Володимира Гнатюка, отримавши золоту медаль за відмінне навчання.

Вступив до філософського факультету Київського державного університету ім. Тараса Шевченка, який також закінчив у 1991 році з відзнакою.

У січні 2009 року призначений на посаду проректора з науково-педагогічної роботи КНУ. Після виборів ректора у листопаді 2015 року повторно призначений на цю ж посаду.

Наші вітання Володимиру Анатолійовичу та мамі! 

За матеріалами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3214609-bugrov-peremig-na-viborah-rektora-universitetu-sevcenka.html
https://zaxid.net/news/