День художника в Бучачі

Без перебільшення можна сказати, що професія художника є однією з найдавніших. За весь час свого існування вона пройшла шлях від примітивних малюнків на стінах печер до всесвітньо визнаних шедеврів цього мистецтва. Вчені довели, що красиві полотна наділені здатністю позитивно впливати на людську психіку. Щороку у другу неділю жовтня відзначають День художника.

Цього року українці святкували цей знаменний день 11 жовтня. В Бучачі організаторами свята виступили: Бучацький історико-краєзнавчий музей, художня школа, ЦДЮТ "Сузір'я", ГО "Бучач-АРТ".

Глядачі мали змогу насолоджуватися виставкою в краєзнавчому музеї та ратуші . В музеї, зокрема, були представлені роботи гуртків бучацького районного центру дитячої та юнацької творчості «Сузір'я», учнів художньої школи, бучацького агроколеджу, в ратуші виставлені роботи Ярослава Біля, Тараса Ващука, Олександри Приведи, Вадима Кісельова, Леоніда Веселовського, Романа та Андрія Лесівих, Надії Сіреджук, Надії Лестюк та інших, цифрові малюнки учнів Трибухівської школи та фотовиставка Віктора Гребеньовського. В Арт-дворі бажаючі могли ознайомитися з світлинами бучачан. Родзинкою експозиції став відреставрований Ярославом Куликом флюгер з музичної школи, який згодом буде встановлений на вежі самої школи.

Урочисте зібрання з нагоди Дня художника розпочала директорка краєзнавчого музею Лариса Легка. Зі словами вітань звернулись до присутніх директор художньої школи Леонід Веселовський та художник Тарас Ващук. Під час святкування діти та дорослі мали можливість за допомогою крейди привітати художників зі святом, розфарбувавши територію біля музею, а також розписати різнокольорові надувні кульки.

Щиро вдячні за допомогу вІдділу молоді Бучацької РДА та особисто Оксані Пискливець та Оксані Нетребʼяк.

Виставка буде тривати два тижні. Отож, кожен бажаючий матиме змогу побувати в ратуші та краєзнавчому музеї, споглядаючи роботи юних та дорослих митців.