Щодо ремонту бібліотеки в Бучачі

Завдяки зусиллям посадовців та будівельників, врятовано фасад центральної бібліотеки м.Бучач та усунено небезпеку травмування людей. 

На офіційній сторінці адміністрації у FB про це написано : 

«Завершено ремонт приміщення бібліотеки. Питання часткового ремонту дахового перекриття приміщення Бучацької центральної районної бібліотеки впродовж останніх років було особливо актуальним, оскільки руйнування частини фасаду створювало небезпечну ситуацію для людей. За ініціативи голови районної державної адміністрації Олени Кравчук в короткі терміни проведено ремонтні роботи дахового перекриття та усунуто руйнування елементів фасаду, що дало можливість відновити естетичний вигляд приміщення та запобігти небезпеці».

Наразі потрібно додати, що на даху були зроблений не просто ремонт, а, фактично, реставраційні роботи. Якщо в попередні ремонти підлатали бляху, десь трохи  дерево, то під декоративними люкарнами ніхто навіть бляху не замінив, тому вода заливала будинок, текло по карнизу та цілому будинку. Саме це і було причиною нищення карнизів та небезпечної ситуації під будинком. Фактично бокові люкарни були непридатні, вони розсипалися і їх повністю замінили, зробивши точну копію  та повністю накрили бляхою, запобігаючи руйнуванню. За словами Андрія Бучинського, «ці люкарни були зроблені з бетону, а не з каменю, що трохи полегшило відновлювальні роботи. Також для точного відтворення конструкції було виготовлено багато лекал, для відтворення точної форми обʼєкту та деталей.  Проблем би не було, якби вчасно, при попередніх ремонтах, поставили правильно і добру бляху, щоб не відвести воду і тоді б не замокало. Площу даху вони зробили, а от деталі не доробили. Але  ми все поправили. В цілому ми роботою задоволені».  

Потрібно додати, що ці роботи були виконані ФОП Бучинська. Дякуємо працівникам: Андрію Осадціву, Володимиру Сикиті, Віктору Мулику та працівникам  бібліотеки за турботу.