Ми стрибнули у... цифрове майбутнє

Коронавірус, Медичний туризм, Імпланти в нас, Навчання у майбутньому, FB. Цифрова диктатура… В останні десятиліття йде бурхливий ріст цифрових технологій і ґаджетів, які привносять в наше життя користь і свободу. Але ці інновації можна використати не тільки на благо людства. В поганих руках, це може привести людство в зовсім інший стан – відсутність свободи та тотальний контроль, т.з. цифрова диктатура, саме те, про що мріяли роками диктатори всього світу. 

"На фоні біометричного стеження тактики Cambridge Analytica будуть здаватися чимсь з Кам'яної ери. Уявіть Північну Корею 2030 року, де кожен громадянин змушений носити біометричний браслет 24 години на добу. Якщо ви слухаєте промову Великого лідера, а браслет в цей час фіксує у вас ознаки люті, вам кінець", - наводить приклад ізраїльський історик.

Щоб зупинити епідемію, населення цілих країн повинно дотримуватися певних інструкцій. Існує два головні способи змусити людей це зробити. Один метод з них передбачає урядовий нагляд над людьми й покарання тих, хто порушує правила. Сьогодні вперше в історії технології дозволять буквально стежити за кожним. 50 років тому КДБ не було здатне цілодобово тримати під контролем 240 мільйонів громадян СРСР. Також комітет не міг ефективно обробляти всю інформацію, яку вдавалося зібрати. КДБ був змушений покладатися на агентів й аналітиків, яких просто не вистачало, для нагляду за кожним громадянином. Але тепер уряди можуть віддати цю роботу усюдисущим сенсорам і потужним алгоритмам замість живих шпигунів.

У битві проти епідемії коронавірусу кілька урядів вже розгорнули інструменти тотального стеження. Найбільше в цьому просунувся Китай. Ретельно відстежуючи смартфони громадян, користуючись сотнями мільйонів камер, здатних розпізнавати обличчя, й зобов'язуючи людей перевіряти й повідомляти температуру свого тіла й медичного стану, китайська влада може не просто виявити потенційних носіїв коронавірусу, а й відстежити їхнє пересування й виявити всіх, хто з ними контактував.

В умовах нашої країни, звісно говорити про таке глобальне стеження ще зарано, проте паростки цієї ідеї, разом з т.з. діджиталізацією країни в нової «влади» вже почали зароджуватися. Це і несанкціоноване прослуховування СБУ, і злом листування в месенджерах, електронній пошті, викладені в телеграмі бази з нашими паспортами та ідентифікаційними кодами тощо.

Все це доводить, що наша т.з. панівна верхівка, теж не проти зробити зі свого населення на 100% підконтрольну біомасу через цифрову диктатуру чи якусь іншу. Яка не матиме права голосу і жодних вимог до неї. Як співав Скрябін – для них ми біомаса, як другосортне м’ясо, і скормлять нас собакам, як треба буде так їм.

Якщо ви не згідні, просимо переглянути відео https://www.facebook.com/nataliya.stelmakh.52/videos/10159519622218222/

За матеріалами інтернету

Статті по темі: 

Цифрова диктатура майбутнього на прикладі Китаю https://pingvin.pro/gadgets/article-gadget/czyfrova-dyktatura-majbutnogo-na-prykladi-kytayu.html

Пандемія коронавірусу може закінчитися появою цифрових диктатур  : https://www.unian.ua/world/10927373-financial-times-pandemiya-koronavirusu-mozhe-zakinchitisya-poyavoyu-cifrovih-diktatur.html