УГКЦ: ПРОДОВЖЕНО час Великодньої Сповіді

    У зв’язку із запровадженим карантином на території України з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції ПРОДОВЖЕНО час Великодньої Сповіді на один місяць після завершення карантину.

2.04.2020 р.Б., Вих. № 082/20

Духовенству та вірним  Бучацької єпархії УГКЦ

ДЕКРЕТ

У зв’язку із запровадженим карантином на території України з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції багато вірних можуть мати перешкоди для того, щоб приступити до Святої Сповіді. Тому з огляду на це, керуючись кан. 1538 ККСЦ та беручи до уваги Рескрипт Високопреосвященного Архиєпископа і Митрополита Василія Семенюка

ПРОДОВЖУЮ

час Великодньої Сповіді
на один місяць
після завершення карантину.

Скориставшись з цього звільнення, вірні не будуть порушувати Церковної Заповіді, яка зобов’язує їх кожного року, бодай раз, у Пасхальному часі, сповідатися і причащатися. Оцим також зобов’язую парохів й адміністраторів донести до відома вірних зміст цього декрету, а також пригадати всім, якщо би хтось перебував у небезпеці смерті, нехай щиро збудить у собі щирий досконалий жаль за гріхи, який, у випадку неможливості приступити до Сповіді, дозволяє людині отримати від Бога прощення гріхів. Цей декрет набирає чинності 02 квітня 2020 р. Б.

Благословення Господнє на Вас!

† Дмитро ГРИГОРАК,
Єпарх Бучацький

о. Олег Ольховецький,
Канцлер