Анонс газети "Нова доба" на 21.03.08

  • На Калинiвський ринок у Чернiвцi за дешевим китайським ширвжитком чи заморськими фруктами щодня вирушають з Бучача нашi земляки.

Кажуть, що у Чернiвцях торгували завжди. Мiсцевим жителям все була справа до усiх надбань людства. Було й бажання перепродати це i заробити копiйчину. I якщо ранiше базар тут вирiзнявся рiзноманiттям товарiв, великим вибором, то нинi ще й має славу дешевого. Бо остаточно сформувався у час, коли темпи падiння вiтчизняної промисловостi були такими ж високими, як безгрошiв’я простого люду. Китайськi речi (наскiльки дешевi, настiльки, зазвичай, i неякiснi), якими тут почали торгувати, стали надзвичайно популярними i вигiдними як продавцям, так i покупцям. А оскiльки Чернiвцi займають ще й зручне географiчне становище (поруч Румунiя, Молдова, Закарпаття), то виникнення тут Калинiвського ринку (мiщани чи то гордо, чи то з iронiєю називають його величним, як Тадж-Махал) було логiчним, природним та iсторично виправданим.

  • 23 березня - Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва

У недiлю працiвники культури району вiдзначатимуть своє професiйне свято. Своїм його можуть назвати й аматори народного мистецтва, кожен, хто залюб-лений у рiдну пiсню, танець, театр, книгу, художнє слово, кому не байдуже, чи мати-муть продовження саме українськi тра-дицiї, обряди i звичаї. Про проблеми i досягнення у цiй галузi напередоднi свята розмовляємо з начальником вiддiлу культури i туризму райдерж-адмiнiстрацiї О. I. ТРИНЬКОЮ.

  • Голова ОДА Юрiй Чижмарь приймав у Бучачi громадян району
  • У Рiпинцях селяни судяться, потерпають вiд нестачi води i очікують ремонту будинку культури

Минулого тижня у Рiпинецькiй сiльськiй радi пройшов день районної державної адмiнiстрацiї. На зустрiч з жителями Рiпинцiв i Помiрцiв прибули керiвник апарату РДА Галина Вiкарчук, заступники голови РДА Євген Рiй та Йосип Фреяк, керiвники управлiнь, вiддiлiв та структурних пiдроздiлiв РДА.

  • Де ви, гицлi, або доки невпненi собаки нападатимуть на качок,

гусей i людей?

  • Іван Шподарунок - Колись ми пили воду з річки...

22 березня - Всесвiтнiй день водних ресурсів

  • Весна у „Проліску” ( дитяча сторінка “ Ластівка”)
  • Уродженець Заривинцiв Микола Кухтин виграв грант Президента

Розроблений науковцем метод дає змогу перевiряти якiсть молока у 480

разiв швидше.

  • 24 березня - Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз.Щорiчно у районi виявляємо майже пiвсотнi активних хворих на туберкульоз.

  • вітання, оголошення, погода, гумор