Анонс газети “ Нова доба » за 21 березня 2009 р.

Коли  на  сцені  тепло  від  любові.  До  пісні.  Танцю.  Глядачів. * Кредитна  пiрамiда  по-залiщицьки. * Підсумкові  результати  голосування  на  виборчих  дільницях  у  Бучацькому районі * Пережили  голод,  холод,  арешти  i  тюрми,  але  любов  до  України  стала  ще  мiцнiшою. * Клялися на Бiблiї i говорили неправду. * Здорова розсада - високий врожай. * Наркотики  і  потомство. * Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба» *

Коли  на сцені  тепло  від любові.  До  пісні. Танцю.  Глядачів. 23 березня своє професiйне свято вiдзначають люди, якi, попри всi нашi негаразди i безкiнечнi розмови про кризу, не просто закоханi в українськi слово, пiсню i звичаї, а плекають, бережуть їх i дарують оточуючим. У першу чергу це працiвники будинкiв культури, клубiв, музичних, художнiх шкiл, танцювальних студiй, бiблiотекарi (у штатi вiддiлу культури i туризму РДА налiчується 278 чол.), а також учасники фольклорних, вокальних, iнструментальних, театральних колективiв, хорiв. А втiм, це свято можуть вважати своїм усi, хто цiнує прекрасне.  То як нинi розвивається культура, особливо у селi? Чи тягнуться люди до художньої самодiяльностi? Чи приходять у бiблiотеки? Якою є сьогоднiшня молодь? Якi проблеми доводиться вирiшувати працiвникам закладiв культури? Чи змiнилося щось за роки незалежностi? Цi питання напередоднi свята за «круглим столом» у редакцiї обговорювали з начальником вiддiлу культури i туризму РДА Олегом Тринькою, директором Пiдзамочкiвського будинку культури Ганною Ковалишин, зав. клубами Лесею Мельничук (Сороки) та Оксаною Леньковською (Миколаївка), зав. бiблiотеками Галиною Морською (Зелена) та Галиною Максимович (Сновидiв).

Кредитна  пiрамiда по-залiщицьки. Наприкiнцi лютого Залiщицький районний суд розпочав розгляд кримiнальної справи, порушеної проти керiвникiв кредитної спiлки «Сiдней плюс», звинувачених у шахрайствах. На лавi пiдсудних - подружжя з районного центру.

Позачергові вибори до Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року. Підсумкові  результати голосування  на  виборчих дільницях  у  Бучацькому районі

Пережили  голод,  холод, арешти  i  тюрми, але  любов  до України  стала  ще мiцнiшою.  Я народилася в селi Цвiтова, в сiм’ї Антонiвих. Закiнчила чотири класи сiльської школи, коли почалася вiйна. Пам’ятаю, що в нас на подвiр’ї було повно возiв з продуктами, а в хатi повно нiмцiв. Тата забрали, а куди, ми не знали.  За 7 кiлометрiв вiд нашого села на схiд стояв фронт. Людей iз усiх навколишнiх сiл вигнали у сусiднi райони, когось відправили до Нiмеччини.  Везли нарiд в товарних вагонах, як худобу.

Клялися на Бiблiї i говорили неправду. Минулого мiсяця у районному судi розглядалася справа про побиття бучачанки. Двi її сусiдки - мати  та дочка, якi нiде не працюють, вирiшили помститися пенсiонерцi за те, що нiбито плiткувала про них. Старшiй iз звинувачених почулося, що потерпiла осуджує її дочку, яка є матiр’ю-одиначкою. Насправдi такої розмови не було, але «вiдповiсти» за неї все ж довелося. Поки жiнка лупцювала свою жертву на порозi її власної хати, на «допомогу» прибiгла i дочка.

Як я була другою дружиною

Здорова розсада - високий врожай. Настав час сiяти розсаду овочевих культур. Строки сiвби слiд узгоджувати з агроастрологiчним календарем. Насiння помiдорiв висiвають з таким розрахунком, щоб до часу висаджування в грунт минула загроза приморозкiв, а це пiсля 20 травня.

Наркотики  і  потомство.  Як не дивно, є такi люди, що добровiльно вiддають своє здоров’я найпiдступнiшому ворогу, який називається наркоманiєю. Уже пiсля 5-10 прийомiв отрути настає звикання - хворобливий, непереборний потяг. Вiдсутнiсть наркотику веде до неприємних вiдчуттiв, з’являються сильнi болi в суглобах i кiстках, посилене серцебиття, постiйнi головнi болi, тривога, страх, судоми, запаморочення.

Власник трибухівського «Зорепаду» Степан Потюк в молодості купив першу в районі «дев’ятку», відремонтував сотні годинників, за 45 секунд знімав з кроля шкіру і разом з напарником з бубном на плечах йшов по коліна в снігу грати на весілля через Переволоку у Киданів.

Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба»

Пiд замовлення реалiзовуються запчастини до автомобiлiв Ланос, Авео та всiх iнших iномарок. У продажi є новi шкiрянi меблi. Тел.: 8-067-2703621.

ПРОДАЮ примiщення поблизу центру в м. Бучачі. Тел.: 8-067-2854350.

ПРОДАЮ приватизовану земельну дiлянку ( 0,09 га) в с. Пiдзамочок, бiля старого автовокзалу. Тел.: 4-48-24, 8-097-0185964.

ПРОДАЮ приватизовану земельну дiлянку ( 0,15 га) в селi Пiдзамочок. Можна використати пiд забудову.  Тел.: 8-097-7589251, 2-43-37.

ПРОДАЮ двокімнатну квартиру (новобудова) на 5 поверсі у Бучачі на вул. Лісовій, 7 (заг. площа 62,8 кв. м). Є велика лоджія, проведено телефон. Тел.: 8-067-6998117.

НАЙМУ квартиру чи кiмнату в м. Бучачi. Тел.: 8-096-3147100 (Надя).

ВIЗЬМУ в оренду примiщення площею до 50 кв. м. Бажано в центральнiй частинi мiста. Тел.: 8-067-4947831.

ЗАГУБЛЕНО портмоне, в якому були водiйськi права, техпаспорт, доручення. Прохання повернути за винагороду. Тел.: 8-098-2653847, 2-40-70.