Анонс газети "Нова доба" за 13 лютого 2009 року

Пiсля  «ОГО»  «бойовики»  Iз  Сновидова,  Возилова   I  Золотого  Потоку  потрапляють  у  ЧорткIвське  СIЗО.* Увага! «Прямий зв’язок» з  головою  РДА. * Чому  страйкувала  Мартинiвка,  а  дiти  три  днi  не  ходили  до  школи?* Статистика  нашого  торiшнього  життя. * 15 лютого минає 20-а рiчниця з часу виведення радянських вiйськ з Афганiстану. * Приходьте  до  нас  на  прийом.* Техогляд  Розпочався  і  триватиме  впродовж  року. * Зміни  до  звітної  документації.* Володимир Клапач: «Випустив «поштарів» у Львові. Поки приїхав додому, вони вже були на подвір’ї у Підзамочку». * Микола   Шлемкевич  - народився  у  Пиляві. * Звучав  орган,  лунали  колядки. * Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба» *

Пiсля  «ОГО»  «бойовики»  Iз  Сновидова,  Возилова   I  Золотого  Потоку  потрапляють  у  ЧорткIвське  СIЗО.

— Чого штовхаєшся? Ти хоч знаєш, хто я такий? — допитувався розлючений хлопець в іншого. — Ну і хто ти? — Чуєш ти, фільтруй базар і не “тикай”. Вдома мамі “тикати” будеш. Я тобі нормальну “тєму базарю”! Ідем, розкажу “чо по чом”! — грізно наступав перший. За ними вслід пішли “друзі” як одного, так і другого, рясно розкидаючись “модними” словами та нецензурщиною.  Приблизно так “відпочиває” молодь у барах та на дискотеках. У Золотому Потоці таке з’ясування стосунків між молоддю Сновидова, Возилова та селища відбувається чи не щотижня. Зазвичай все закінчується синцями та неприємними спогадами. Хоч буває, що доводиться звертатися і до лікаря або в міліцію.

Увага! «Прямий зв’язок» з  головою  РДА.

Шановнi друзi!  У вiвторок  17 лютого з 10 до 11 години  в примiщеннi  «Нова доба» у присутностi журналiстiв вiдбудеться  телефонний зв’язок голови Бучацької районної держадмiнiстрацiї  Тараса Тимофiйовича Пастуха  з читачами нашого тижневика. Протягом години ви зможете задати найрiзноманiтнiшi запитання, скажiмо, пенсiйного чи земельного характеру, щодо безробiття чи бiзнесу, якi безпосередньо стосуються вашого життя i котрi, на вашу думку, вкрай важко вирiшити в умовах тотальної кризи.  Отже, дзвонiть з усiх питань, якi сьогоднi хвилюють вашi родини, телефоном 2-17-01. редакції районної газети

До  аптеки  тепер  треба йти...  з  валiдолом. «Такого хаосу з цiнами на лiки ще не бу-ло нiколи, - каже бучачанка Iрина Бойчен-ко. - Усi медикаменти дорожчають чи не щодня.

Чому  страйкувала  Мартинiвка,  а  дiти  три  днi  не  ходили  до  школи?

Про те, що нашi дороги (особливо сiльськi) поганi, вже й говорити не доводиться. Їх час вiд часу трохи пiдлатують i вони сяк-так служать далi. Утiм, є й такi шляхи, по яких, як то кажуть, нi пройти, нi проїхати - вкрай розбитi, десятирiччями не ремонтованi. Одна з таких дорiг - до Мартинiвки.

Статистика  нашого  торiшнього  життя. 

Спогад  про  вертеп  «Гавронець». У 1989 роцi закипiло полiтичне життя i почала вiдроджуватись незалежна Україна. Саме в той час група активiстiв з Бучача загорiлась iдеєю вiдродити нацiональнi традицiї та культуру на теренах нашого краю. Я особисто вирiшив органiзувати українсько-християнський вертеп i почав залучати чоловiкiв та жiнок. У мене вдома проводили репетицiї, а коли ми йшли з колядою по хатах, то нас зустрiчали зi сльозами на очах, люди плакали з радостi.

Москвичiв,  якi  в  Афганiстанi трималися  окремо,  нiхто  не  любив, особливо  сибiряки. 15 лютого минає 20-а рiчниця з часу виведення радянських вiйськ з Афганiстану. Через пекло тiєї чужинської вiйни пройшли майже 90 юнакiв з нашого району. Один з них - Степан Омелянович Гафткович, вiйськовi буднi якого припали на 1987-1989 роки.

Приходьте  до  нас  на  прийом. Робота зi зверненнями громадян i їх особистий прийом є одним iз важливих напрямків дiяльностi Бучацького РВ УМВС України в Тернопiльськiй областi . Iнформацiя, що мiститься в письмових i усних зверненнях громадян, використовується для подальшого змiцнення правопорядку й законностi, удосконалення дiяльностi органiв внутрiшнiх справ.

Техогляд  Розпочався  і  триватиме  впродовж  року. У поточному році державний технічний огляд транспортних засобів проводиться за новими правилами, що регламентовані двома нормативними документами – постановами Кабінету Міністрів України від 9 липня 2008 р., які вступили в дію з 1 січня 2009 р. Про зміни у процедурі техогляду автомобілів та строках їх проведення розповідає старший інспектор ДАІ з обслуговування адміністративної території Бучацького району та автомобільно-технічної інспекції Володимир Ковалівський.

зміни  до  звітної  документації. У зв’язку з набранням чинностi з 13 сiчня 2009 року Зако-ну України «Про внесення змiн до деяких законiв України щодо зменшення впливу свiтової фiнансової кризи на сферу зайнятостi населення» вiд 25.12.2008 р. №799, внесенням змiн до Iнструкцiї про порядок забезпечення застрахованих осiб i членiв їх сiмей путiвками на санаторно-курортне лiкування, якi придбанi за рахунок коштiв Фонду соцiального страхування з тимчасової втрати працездатностi, затвердженої постановою правлiння Фонду вiд 2.06.2005 р. №55,

Декларацiя  за  новою  формою.Бучацька МДПI повiдомляє, що наказом ДПА України №8 вiд 21. 01. 2009 р. внесено змiни до податкової звiтностi з податку на додану вартiсть, який набув чинностi з 10.02.2009 року.

Iндекс споживчих цiн  за сiчень 2009 року.За даними Держкомстату України, величина iндексу споживчих цiн (iндексу iнфляцiї) за сiчень 2009 року становила 102,9 проц. по вiдношенню до грудня 2008 року.Iндекс споживчих цiн у Тернопiльськiй областi за сiчень 2009 року становив 102,5 проц. по вiдношенню до грудня 2008 року.

Володимир Клапач: «Випустив «поштарів» у Львові. Поки приїхав додому, вони вже були на подвір’ї у Підзамочку». Того зимового дня до Тернополя «злетілися» голуби з усієї України. Понад 500 їх, звичайних, породистих і спортивних, привезли на всеукраїнську виставку голуб’ятники з Івано-Франківська, Львова, Чернівців, Запоріжжя, Донецька, Києва, Умані, Одеси. Біля численних кліток на подвір’ї 20-ї школи товпилися люди. Хтось вибирав птахів для купівлі  і розведення  удома. Це були здебільшого чоловіки. А ось жінки прийшли оглянути виставку з дітьми й онуками. Малеча здивованими оченятами дивилася на голубине розмаїття. Такий  парад пернатих ось уже котрий рік організовує тернопільський клуб «Кар’єр». Велика регіональна виставка голубів знову відбудеться 15 лютого – у приміщенні «Ватри». Є і в нашому краї ентузіасти голуб’ярства! З одним із них – Володимиром Івановичем Клапачем із Підзамочка – у нас нещодавно відбулася цікава розмова. Чотири  з половиною десятиліття займається він улюбленою справою.

Микола   Шлемкевич  - народився  у  Пиляві.

Про Миколу Шлемкевича, як непересічну постать у нашій історії, я знала. Але тільки нещодавно, готуючись до іспиту з історії західноукраїнської преси, випадково з’ясувала, що він -  мій земляк. Чесно кажучи, стало соромно: вчимося, знаємо не одного іноземного політика, письменника, громадського діяча, докладно вивчаємо їхні теорії та вчення, а про людей, які народилися і виросли на нашій землі, чули одне-два слова.  Ось чому хоча б раз згадати про них (як це чомусь у нас заведено, з нагоди  якоїсь річниці) буде не зайвим.

... Бо  тата  майже  нiколи  нема  вдома.

Наталя Конопада з Озерян вчиться у 6 класi мiсцевої школи. I хоча, як вона сама каже, має веселий i товариський характер, її вiршi виходять трохи сумнi, якiсь занадто дорослi, нiби писанi людиною, що зазнала розлук i самотностi. Чи так це i чому ми мали змогу запитати у самої дiвчинки - днями вона з бабусею Марiєю Бойчук завiтала до редакцiї.

«Вибач, але в Англiї у мене є iнша жiнка» 

Чехiя ще не закiнчилася, а двадцять пляшок горiлки уже випили...Мiй колега - чоловiк непитущий. Не те, щоб на здоров’я скаржився чи вiра не дозволяла, просто не вживає алкоголю з принципу. По-перше, щоб, перебравши зайвого, не бути схожим на тварину, по-друге, нiякого задоволення вiд будь-якої кiлькостi випитого не вiдчуває. Тому переводити надарма цей таки недешевий продукт не хоче.

Звучав  орган,  лунали  колядки. У Язловецькому монастирi сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Дiви Марiї вiдбувся фестиваль колядок, в якому взяли участь 130 чоловік  - діти iз Бучацької та Язловецької музичних шкiл, парафiяни Бучацького костелу i жителi багатьох сiл, а також театр «Львiвський» зi столиці Галичини.

Головний  комуніст  Петро Симоненко  розлучається  з  дружиною, щоб  одружитися...  з  журналісткою.

Українські   замінники   дорогих   імпортних   ліків.

Валентинка для коханої


Оголошення опубліковані в газеті «Нова доба»

ПРОДАЮ земельну дiлянку пiд забудову у м. Бучачі на вул. Пiдгаєцькiй (20 сотих, приватизована). Звертатися за адресою: м. Бучач, вул. О. Кобилянської, 3, тел.: 2-14-16, 8-097-4545179.

У бар «Марiчка» ПОТРIБНI на роботу кухар, помiчник кухаря та офiцiант. Звертатися телефоном 2-22-41 або безпосередньо в бар.

ЗАПРОШУЄМО до дольової участі у будівництві багатоквартирного житлового будинку в м. Бучачі на вул. Лісовій. Тел.: 8-067-2664106.

ПРОДАЮ автомобiль ВАЗ-2107 2002 р. в., колiр бiлий, нефарбований, КПП 5 ст., двигун 1500 куб. см, пробiг 80 тис. Виробництво Росiя. Тел.: 8-068-1896865.

Послуги сантехнiка. Монтаж та замiна опалювальних систем. Тел.: 8-097-9318073.

ПРОДАЮ автомобiльнi причепи рiзної комплектацiї. Тел.: 2-62-50, 8-067-3523845.

ПРОДАЮ дiючу свиноферму, складськi примiщення, навiси на земельнiй дiлянцi 0,25 га, приватизованiй, огородженiй. Є можливiсть використання пiд iнший бiзнес. Пiдведено свiтло, воду, є асфальт, 2 км вiд м. Бучача. Тел.: 8-097-5446677.

ПРОДАЮ 3-кiмнатну квартиру загальною площею 75,5 кв. м з присадибною дiлянкою (6 соток). Адреса: м. Бучач, вул. Шевченка, 25, кв. 4. Тел.: 2-90-09, 8-097-1834752.

ПРОДАЮ примiщення поблизу центру в м. Бучачі. Тел.: 8-067-2854350.

ПРОДАЮ двокімнатну квартиру (новобудова) на 5 поверсі у Бучачі на  вул. Лісовій, 7 (заг. площа 62,8 кв. м). Є велика лоджія, проведено телефон. Тел.: 8-067-6998117.

ПРОДАЮ кормовi добавки та премiкси «Провiмi» для свиней, ВРХ, коней та птиці. Складське примiщення знаходиться в м. Бучачі на вул. Галицькій, 192. Тел.: 2-64-85, 2-73-21,  8-099-2328154.

ПРОДАЮ житловий будинок в Бучачі на вул. Гишки. Ціна договірна. Тел.: 2-60-52, 8-096-9916689.

МПП «Смолоскип» запрошує бригаду майстрiв для влаштування стелi з «Армстронгу». Звертатися: м. Бучач, вул. Галицька, 149, тел.: 8-067-5867502 (Юрiй Володимирович).