АНОНС ГАЗЕТИ «НОВА ДОБА» за 23 січня 2009 р.

Як подолати «путінський  блеф». * Листи  i  посилки дорожчають. * Тарас  Соломчак: «Про  2008-й  менi завжди  нагадуватимуть сувенiри  вiд  збiрних Туреччини  i  Словаччини, матч  яких  я судив». * Голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь підписав розпорядження про організацію проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради. * Цiннi подарунки отримали багатодiтнi сiм’ї Бучаччини, * Майстер-клас  вiд  Чапкiса. * Страхуванню  на випадок  безробіття  тепер підлягають  навіть  працюючі пенсіонери  і  військовослужбовці - контрактники.  * 25 грудня 2008 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змiн до деяких Законiв України з питань оподаткування» * Продаж  молока, як  i  зарплата, тепер  збiльшився в  Пилявi у  десять разiв! * Київський хiрург Ярослав Крижановський: «Медицина нинi жебрацька». * Микола  Кривенчук, якого  до  Бучача привiв  футбол, розповiдає, чи  справдi спирт  та  хутровi шапки впливали на  результати  «Колоса». * Хочу  заміж на  роки!  Або  як  у парі  дожити  до старості.*

  • Як подолати «путінський  блеф». Те, що Росія розв’язала неоголошену війну проти України, стало очевидним вже давно. І сталось це значно раніше президентської виборчої кампанії 2004 року. Її початок можна відносити приблизно до кінця 1999 року, коли після перемоги Кучми на президентських виборах з’явились ознаки переорієнтації зовнішньої політики України в бік США та європейських країн. Саме тоді відбувся «кучма-гейт». Багато хто з експертів не без підстав вважає, що у появі скандальних записів Мельниченка були зацікавлені кремлівські можновладці, які хотіли дискредитувати Леоніда Кучму в очах західних країн і змусити його повернутись в лоно Росії. Далі ж все йшло по висхідній.
  • Листи  i  посилки дорожчають З 31 грудня 2008 року набули чинностi новi граничнi тарифи на послуги поштового зв’язку, затвердженi Нацiональною комiсiєю з питань регулювання зв’язку України та зареєстрованi в Мiнiстерствi юстицiї України. Детальнiше про це ми попросили розповiсти начальника Бучацького Центру поштового зв’язку Зеновiю ОСТАПИШИН.
  • Тарас  Соломчак: «Про  2008-й  менi завжди  нагадуватимуть сувенiри  вiд  збiрних Туреччини  i  Словаччини, матч  яких  я судив». На футбольних полях затишшя. Мiжсезоння. Час пiдбивати пiдсумки i примiряти новi вершини. Серце вболiвальника живе новими надiями. Ще б пак, три українськi клуби - київське «Динамо», донецький «Шахтар» i харкiвський «Металiст» - продовжать штурмувати одну з найвищих європейських висот - Кубок УЄФА. Але не менше задоволення шанувальникам популярної гри приносить, так би мовити, народний футбол, на матчi якого вони залюбки поспiшають на мiський i сiльськi стадiони. I, напевно, немає сьогодні в районi людини, яка б настiльки багатогранно була дотичною до цього виду спорту, як Тарас Михайлович Соломчак. З ним, головою  районної федерацiї футболу, ми i вирiшили розставити акценти стосовно минулого сезону, зокрема, яким вiн був особисто для нашого спiврозмовника.
  • ПРО  ОРГАНІЗАЦІЮ ПРОВЕДЕННЯ  ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ  ДЕПУТАТІВ  ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ  ОБЛРАДИ.  Голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь підписав розпоря-дження про організацію проведення позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради.
  • Подарунки  багатодітним сім’ям. Цiннi подарунки вiд Головного управлiння з питань туризму, сiм’ї, молодi та спорту ОДА отримали багатодiтнi сiм’ї Бучаччини, якi народили i виховують 10 i бiльше дiтей.
  • Майстер-клас  вiд  Чапкiса. У Києві вже вчетверте вiдбувся Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Рiздвяний Київ». Цьогорiч на це дiйство зiбралось 120 вокальних та хореографiчних колективiв України, Росiї, Бiлорусi, Молдови, Македонiї тощо. Побували там i 18 представникiв з Бучача. Вони були єдиними з усiєї Захiдної України.
  • Страхуванню  на випадок  безробіття  тепер підлягають  навіть  працюючі пенсіонери  і  військовослужбовці-контрактники.  З 13 сiчня 2009 року вступив у дiю Закон України «Про внесення змiн до деяких Законiв України щодо зменшення впливу свiтової фiнансової кризи на сферу зайнятостi населення». Вiдповiдно до цього суттєвi змiни торкнулися як Закону України «Про зайнятiсть населення», так i Закону України «Про загальнообов’язкове державне соцiальне страхування на випадок безробiття». Детальнiше про це розмовляємо з головним спецiалiстом-юрисконсультом районного центру зайнятостi I. В. ВОНСЯК.
  • Про сплату податку з власникiв транспортних засобiв та iнших самохiдних машин i механiзмiв. Бучацька мiжрайонна державна податкова iнспекцiя повiдомляє, що 25 грудня 2008 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змiн до деяких Законiв України з питань оподаткування» №797-VI, пунктом 8 якого внесено змiни до Закону України «Про податок з власникiв транспортних засобiв та iнших самохiдних машин i механiзмiв» вiд 11.12.1991 р. № 1963-ХII iз змiнами та доповненнями.
  • Продаж  молока, як  i  зарплата, тепер  збiльшився В  Пилявi у  десять разiв! Кiлька днiв тому навiдалися на пилявську молочнотоварну ферму. Ностальгiчними спогадами про недалеке минуле вiйнуло, коли зайшли у тваринницьке примiщення, вщерть заповнене ВРХ. Але якщо колись на колгоспних фермах худоба нерiдко нагадувала про свої голоднi шлунки невгамовним муканням, то у Пилявi вгодованi корови i нетелi зустрiли нас сумиром i спокоєм. Про буднi пилявських тваринникiв нам розповiв завiдуючий фермою Володимир Саврiй.
  • Київський хiрург Ярослав Крижановський: «Медицина нинi жебрацька». Позаторiк «НД» писала про 75-рiчний ювiлей уродженця Бучача, вiдомого вченого, талановитого хiрурга, ортопеда-травматолога, завiдувача кафедри загальної хiрургiї №2 Нацiонального медичного унiверситету iм. О. О. Богомольця Ярослава Йосиповича Крижановського. Коли п. Ярослав на кiлька днiв приїжджав у наше мiсто в гостi до брата i завiтав до редакцiї, ми скористалися нагодою i запросили його до розмови про лiкарiв, нинiшню медицину, вступ до навчальних закладiв, рiдне мiсто i загалом про життя-буття.
  • Якщо   ви втратили  роботу...20 грудня цього року урядом прийнято важливе рiшення щодо посилення соцiального захисту громадян в умовах економiчної кризи.
  • Або  як  у парі  дожити  до старості. Нам пощастило поспілкуватися з одним із найвідоміших філософів сучасності, письменником та психоаналітиком Нізіпом ХАМІТОВИМ. Кому ж, як не знаному в СНД та далеко за його межами авторові андрогін-аналізу – методу глибинної корекції стосунків чоловіка та жінки – знати відповіді на найскладніші запитання читачів та читачок…
  • Якщо,  не  дай Боже,  грип


ПРОДАЮ будинок у с. Набережна над Дністром. Є газ, вода, 25 соток землі. Тел.: 8-097-9104806, 8 (03479) 2-40-70.

ЗДАЮ в оренду примiщення площею 85 кв. м в центральнiй частинi м. Бучача. Тел.:  8-097-9681888, 8-097-9681868.

ПРОДАЮ примiщення площею 21 кв. м поблизу центра Бучача. Тел.: 8-067-3523864.

Пiд замовлення реалiзовуються запчастини до автомобiлiв Ланос, Авео та всiх iнших iномарок. У продажi є новi шкiрянi меблi. Тел.: 8-067-2703621.

ПРОДАЮ квартиру (новобудова) в м. Бучачі на вул. Лiсовій, 7 (5 поверх), дві кімнати, 62,8 кв. м, балкон, лоджiя, телефон. Контактний телефон 8-067-6998117.

ПРОДАЮ цуценята нiмецької вiвчарки. Вiк 2 мiсяцi, хорошої якостi. Тел.: 8-096-8251615.

Кафе «Левекс»   потрібен на роботу кухар. Тел.: 2-61-71, 8-098-9291499.