Анонс газети «Нова доба» за 7 листопада 2008 р.

Футболiсти  Цвiтови  вперше  стали  чемпiонами  району. * Назвiть сином, мамо! * Пiсля  17  листопада  ситуацiя  на  автошляхах  має  суттєво  полiпшитися. * З  книгою  -  до  дітей! У  Бучачi  зустрiлась  побожна  молодь  з  усiєї  України. До вiдома суб’єктiв пiдприємницької дiяльностi! * Є  надiя  на  дешеве  м’ясо?.. * У ЗАТ «Берiзка» та НАСК «Оранта» зарплата нижча мiнiмального рiвня. * За  незаконно  добутого  кабана  -  штраф  10  тисяч  гривень. * Триває  мiсячник  добровiльної  здачi  зброї. * Земельнi  питання  -  це  вулкан, * Живуть  в  Доброполi  переселенцi... * Чехiв  називають  патрiотами  шлунку. Марія Матіос: «Сьогодні українська жінка є велетнем, який тримає на собі життя».  * Правоохоронці  вперше  у  Бучачі  виявили  наркотик  новітнього  зразка.*

  • Футболiсти  Цвiтови  вперше  стали  чемпiонами  району. Минулої недiлi фiнальним матчем мiж командами Трибухiвцiв i Цвiтови завершилася районна першiсть з футболу.

  • Назвiть сином, мамо! Якось до нашої редакцiї завiтали двi жiночки поважного вiку. Одна з них, як виявилося, загубила паспорт. Каже, то зять пiд час оформлення документiв на приватизацiю земельної дiлянки десь його поклав, що вже кiлька мiсяцiв не може знайти. Ото i прийшла, аби розмiстити в газетi оголошення про втрату. Слово за слово - i пiшло-поїхало з уст знервованої панi. Мовляв, нероба, пияк i хам.
  • Пiсля  17  листопада  ситуацiя  на  автошляхах  має  суттєво  полiпшитися. У вiвторок в режимi прямого телефонного зв’язку в редакцiї «Нової доби» з жителями району спiлкувався начальник Бучацького РВ УМВСУ в Тернопiльськiй областi пiдполковник мiлiцiї Петро Гукалюк.
  • З  книгою  -  до  дітей! Мiжнародним благодiй-ним Фондом «Україна-3000», видавництвом «Гранi-Т», благодiйним фондом «Приятелi дiтей» i Мiжнародною християнською органiзацiєю «Витанiя» з вересня 2008 по серпень 2009 року проводиться Всеукраїнський благодiйний проект «З книгою - до дiтей!»  
  • Вiдкрито маркет у Переволоцi. Минулої п’ятницi з нагоди 90-ї рiчницi ЗУНР у Переволоцi вiдкрито сiльський маркет, який освятив о. Василiй Марчишак.
  • У  Бучачi  зустрiлась  побожна  молодь  з  усiєї  України. Понад 120 чоловiк з Києва, Ужгорода, а також з мiст i сiл Львiвської, Iвано-Франкiвської, Житомирської та Тернопiльської областей зустрiлися в м. Бучачi для молитовного нiчного чування пiд гаслом святого апостола Павла «Любов над усе!». Чування -  це Богослужiння, яке за церковним статутом правиться всю нiч. Тобто це стан неустанно бути готовим на щось або на зустрiч з кимось. Тож маємо завжди бути готовими стати на суд перед всевидющим i справедливим Спасителем. Iнiцiатива проведення чування пiшла вiд молодi Бучацької Римсько-католицької парафiї Матерi Божої вiд св. Скапулярiю.
  • До вiдома суб’єктiв пiдприємницької дiяльностi! 13 листопада о 10 год. в примiщеннi малої зали Бучацької районної ради вiдбу-деться семiнар-навчання для суб’єктiв малого пiдприємництва

  • Є  надiя  на  дешеве  м’ясо?.. Дивнi перипетiї вiдбуваються в нашiй економiцi. В кiнцi минулого року пiдприємства олiйної промисловостi закуповували у сiльгоспвиробникiв соняшник по 4800 грн. за тонну, а зараз його цiна коливається на межi 900-1000 грн. Iнакше кажучи, сировина для виробництва олiї подешевшала у п’ять(!) разiв, а вартiсть кiнцевого продукту не змiнилася -  лiтр олiї, як i торiк, коштує приблизно 11-12 грн.

  • У ЗАТ «Берiзка» та НАСК «Оранта» зарплата нижча мiнiмального рiвня. З першого сiчня по перше жовтня цього року загальна сума заборгованостi iз виплати заробiтної плати на пiдприємствах району зменшилась на 750,3 тис. грн. або майже на 28 вiдсоткiв. Найбiльше скоротили заборгованiсть економiч-но активнi пiдприємства - на 395 тис. грн. або майже на 28 вiдсоткiв.

  • За  незаконно  добутого  кабана  -  штраф  10  тисяч  гривень. 2 листопада розпочався сезон полювання на територiї мисливських угiдь ДП «Бучацьке лiсове господарство» та Бучацької районної органiзацiї УТМР на диких копитних iiрiв. хутрових звірів.

  • Триває  мiсячник  добровiльної  здачi  зброї. Особи, якi здадуть її,  до кримiнальної та адмiнiстративної вiдповiдальностi притягатися не будуть. Пiсля оформлення належних документiв зброя може бути зареєстрована на цих громадян.

  • Земельнi  питання  -  це  вулкан,  який  вибухне  в  Українi  найближчим  часом. Завершилася реорганiзацiя управлiння земельних ресурсiв у Бучацькому районi. З 20 серпня 2008 року воно має нову назву - управлiння Держкомзему у Бучацькому районi Тернопiльської областi.  

  • Живуть  в  Доброполi  переселенцi... «Взимку в хурделицю (то була середина сорокових рокiв минулого столiття) прийшов поляк з пiстолетом i дав наказ залишати рiднi домiвки та виїжджати в Україну. Жили ми в Любленцi Новому Любачiвського повiту. Що з собою взяли? Дуже мало. Бо скiльки на фiру вiзьмеш? 50 кг муки, ковдру, якийсь одяг...» Костянтин Кущак мав пасiку - 50 бджолосiмей. Все залишилось на мiсцi. Тиждень стояли на  станцiї. Вагони вiдкритi, холодно. Три мiсяцi в дорозi. Приїхали сюди в село - вiкна в будинках вибитi, дверей нема. Та пристосувалися до життя, звели свої оселi. Через рiк вступили до колгоспу. Мусили. Iнакше кидали в сiльськiй радi у пiдвал. Така була полiтика.

  • Чехiв  називають  патрiотами  шлунку. Якщо  постане  дилема:  купити  якiсну  дорогу  одяганку  чи  добре  їсти кiлька  днiв  на  тi  грошi,  то  вони  виберуть  друге. Якщо душа просить свята, на роботi «свiтить» вiдпустка, а у гаманцi не свище вiтер, то слiд пакувати валiзи i вирушати у подорож. Чому б не у Чехiю? Поряд з якоюсь нiби розхристаною i розгубленою Україною, агресивною i непередбачуваною Росiєю, сповненою амбiцiй i претензiй на європейськiсть Польщею, холодною i педантичною Нiмеччиною, Чеська Республiка уявляється тихою, доброю i стабiльною. Що ще знаємо про неї? У 7 разiв менша вiд України за площею, майже в 5 - за кiлькiстю населення. Країна замкiв i легенд, всесвiтньовiдомих курортiв (Карловi Вари, Марiанськi Лазнi i т. д.) i, звичайно ж, пива. Тут найнижчий рiвень злочинностi та безробiття у Європi i найвищий рiвень життя з усiх постсоцiалiстичних держав. Сюди «магнiтом» тягне не тiльки численнi армiї туристiв, але й заробiтчан...

  • Марія Матіос: «Сьогодні українська жінка є велетнем, який тримає на собі життя». Марія Матіос є однією з найуспішніших письменниць України. Живе та працює в Києві. Народилась 1959 року в селі Розтоки на Буковині. Закінчила Чернівецький державний університет. За освітою український філолог. Сьогодні вона член Національної Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Лауреат літературної премії «Благовіст» та премії  ім. Тараса Шевченка 2005 року за роман «Солодка Даруся». У 2007 році отримала гран-прі на конкурсі «Коронація слова-2007» за роман «Майже ніколи не навпаки». Має титул «найпліднішої письменниці України». Серед книжок відомі «Життя коротке», «Нація», «Фуршет від Марії Матіос», «Щоденник страченої», «Солодка Даруся», «Майже ніколи не навпаки». Її книги, незважаючи на гостру національну позицію та тему визвольних змагань 40-50-х років в Україні, перекладені в Росії та Польщі.  Цьогоріч на XV Форумі видавців у Львові було презентовано нову книжку Марії Матіос «Москалиця».

  • Правоохоронці  вперше  у  Бучачі  виявили  наркотик  новітнього  зразка.

  • Поведiнка. Поради  вiд  Пластового  Куреня  «Ватага  бурлакiв»  з  Америки