Анонс газети « Нова доба » за 17 жовтня 2008 року.

 

Цукровий  завод  має  запрацювати  до  кiнця  тижня. * Квашене  чи  консервоване?  * Лiкарi дедалi частiше говорять про те, що консервованi овочi й навiть фрукти шкiдливi для здоров’я. * Хiба  Бучаччинi  не  потрiбнi  молодi  прозаїки  i  поети? *   Нещодавно для учнiв 9-10 класiв шкiл району було органiзовано вишкiльний табiр «Первоцвiт нацiї».  Свято  Покрови,  козацтва  й  УПА  у  Бучачі. * Чесно кажучи, було дуже важко знайти «старого парубка». * Скiльки мають доплачувати дiтям i учасникам вiйни? * Розповiм  про  свою  сiм’ю.  * Грибковi  захворювання  у  районi. * Про  медові  уста,  вітер  у  волоссі  коханої,  биструю  воду синіх  гір співав  нещодавно  у  Бучачі  Павло  Дворський.

  • Цукровий  завод  має  запрацювати  до  кiнця  тижня, а хлiбороби Бучаччини цього року зiбрали рекордний врожай зерна за всю iсторiю району. Сiльськогосподарський рiк наближається до завершення. Про його пiдсумки розмовляємо з начальником управлiння агропромислового розвитку району С. М. КУШНIРЧУКОМ.
  • Квашене  чи  консервоване? Лiкарi дедалi частiше говорять про те, що консервованi овочi й навiть фрукти шкiдливi для здоров’я. А соленi або квашенi - нi. Чому? То ж якi овочi i як краще зберiгати на зиму - квасити чи все ж таки консервувати? Про це розмова з лiкарем-санологом  Вiктором ЛОЗИНСЬКИМ.
  • Хiба  Бучаччинi  не  потрiбнi  молодi  прозаїки  i  поети? У Бучацькому ЦДЮТ «Сузiр’я» лiтературний гурток працював 12 рокiв. За цей перiод через нього пройшов не один десяток обдарованих особистостей.
  • Нас  вчили  любити  Бога  i  Україну. Нещодавно для учнiв 9-10 класiв шкiл району у «Лiсовому дзвiночку», що в Скоморохах, було органiзовано вишкiльний табiр «Первоцвiт нацiї».
  • Свято  Покрови,  козацтва  й  УПА  у  Бучачі.
  • Розпорядження голови районної державної адмiнiстрацiї «Про початок опалювального сезону  в осiнньо-зимовий перiод 2008-2009 рокiв»
  • Підсумки  жнив. Середня врожайність зернових  (без кукурудзи і гречки) у господарствах району станом на перше вересня 2008 року
  • «Дiвчат у мене було море, але я їх мало любив». Чесно кажучи, пiсля того, як  виник задум написання матерiалу про холостяка, було дуже важко знайти «старого парубка». Хоча й пiсля того, як такий чоловiк знайшовся, вiн забажав анонiмностi. Тому ми лише повiдомимо, що йому близько 50-ти рокiв, має вищу освiту i працює у державнiй установi.
  • Скiльки мають доплачувати дiтям i учасникам вiйни? Днями у телевiзiйних новинах був сюжет про пiкет у Донецьку. Тамтешнi дiти i учасники вiйни намагалися привернути до себе увагу таким чином, оскiльки вже зневiрились отримати обiцянi їм грошi.
  • Кого називають Робін Гудом Поділля?
  • Розповiм  про  свою  сiм’ю. Десятки рокiв передплачую i читаю районну газету. Особливо припадають до душi рiзнi життєвi iсторiї, про якi розповiдає «Свiтлиця». Вирiшила написати коротко i про свою велику, дружну сiм’ю та родину.
  • Валютна  лихоманка. Недавнє загалом не надто значне здорожчання долара викликало нову хвилю зростання вартостi товарiв. Але ж хiба, коли американська валюта якийсь час падала у цiнi, хтось знижував цiни в магазинах? Нi.
  • Столiттями ростуть в Українi дуби Шевченка, Хмельницького, Довбуша... Ще в стародавнiй приказцi сказано, що кожна людина у своєму життi повинна залишити слiд на землi, один iз них - посадити дерево. Якраз настає такий час - осiнь.
  • Грибковi  захворювання  у  районi. Грибковi захворювання ступнiв - епiдермофiтiї дуже поширенi, особливо серед мiського населення. Взимку захворювання протiкає бiльш спокiйно порiвняно з лiтом та весною. Так, у районi зареєстровано понад 80 випадкiв епiдермофiтiї ступнiв, 45 - пахової епiдермофiтiї, бiльше 100 випадкiв пошкодження нiгтiв ступнiв.
  • Про  медові  уста,  вітер  у  волоссі  коханої,  биструю  воду синіх  гір співав  нещодавно  у  Бучачі  Павло  Дворський. Попри суцiльне засилля у музичному просторi України росiйської попси милозвучна, рiдна, задушевна i щемлива українська пiсня є. Вона, як i ранiше, здатна торкнутися самого серця, зачепити найпотаємнiшi струни людської душi, повернути в дитинство, юнiсть, додати оптимiзму... Десь такi думки полонили бучачан, якi мали щастя побувати у День мiста на концертi спiвака, композитора, народного артиста України Павла Дворського.
  • Стелить осіню рушничок щастя. Цієї  осені у нашому районі поєднали долю 69 пар, в тому числі 17 у Бучачі. А з початку року -  424 пари, 103 з них в райцентрі.