Анонс газети «Нова доба» за 13 червня 2008 р.

Жах! Днiстер. Нерест. Браконьєри. Вони продають рибу власникам барiв та ресторанiв, заробляючи чималi грошi. * Погляд. ”Так само Гітлер піклувався про німців у Чехословаччині й Польщі”. Путін удвічі збільшив кількість росіян в Україні. Церковний календар. * Трiйця. П’ятдесятниця. Зеленi свята.Вище, сильніше, швидше. Переволока - вісімнадцятий чемпіон районних сільських спортивних ігор.* 6 червня Нас  вітали  з  Днем  журналіста. * Вікопомна дата. 170-рiччя звiльнення Шевченка з крiпацтва вiдзначили на Нагiрянцi. * Вірую. На Аннину гору у Вашкiвцях, що на Буковинi, йдуть навколiшки з покаянням i проханням про найсокровеннiше.* ПТУ: проблеми і перспективи. Володимир Бугаєнко: «Нинiшнiй механiзатор - це не вуйко у зашмiрованiй куфайцi...».* Бучацький ринок. Скiльки у червнi коштують на «Гали» курчата, полуниця, сметана, помiдори й огiрки? SOS! Нарколог Марія Кульчицька: «Багато горілки п’ють у Трибухівцях, Переволоці, Бариші...». * Візитка-2008 .За бучацький «Колос» виступає Михайло Ярмаш, брат якого включений до складу збiрної України. * Футбольний  конфлікт. ... А ветерани проти?

  • Жах! Днiстер. Нерест. Браконьєри. Вони продають рибу власникам барiв та ресторанiв, заробляючи чималi грошi.
  • Погляд. ”Так само Гітлер піклувався про німців у Чехословаччині й Польщі”.Путін удвічі збільшив кількість росіян в Україні. Агентство УНІАН розмістило повний текст скандальної промови Володимира Путіна, яку він виголосив у Бухаресті під час саміту НАТО-Росія. У тій її частині, що стосується України, екс-глава РФ фактично пригрозив розпадом нашої держави в разі інтеграції до Альянсу. Він заявив:”... В Україні там третина взагалі етнічні росіяни. Із 45 мільйонів людей за офіційним переписом тільки 17 мільйонів росіян. Є регіони, де взагалі тільки російське населення живе, скажімо в Криму.
  • Церковний календар. Трiйця. П’ятдесятниця. Зеленi свята. У свята цього - свiй колiр. Зелене, мов молода трава, духмяне вiд любистку, м’яти, татарського зiлля, полину й чебрецю, воно сповнює душу незбаг-ненним очiкуванням дива, готуючи її до розумiння високих iстин.
  • Вище, сильніше, швидше. Переволока - вісімнадцятий чемпіон районних сільських спортивних ігор. Минулої неділі на стадіоні «Колос» у райцентрі відбулися ХVIII сiльські спортивні  iгри Бучаччини. Вiдкрив змагання головний спецiалiст районного центру фiзичного здоров’я населення «Спорт для всiх» Iгор Павликiвський. Серед почесних гостей спортивних iгор були начальник обласного ФСК «Колос» Наталiя Стрiльчук та заступник начальника головного управлiння агропромислового розвитку ОДА Євген Молочник.
  •  6 червня Нас  вітали  з  Днем  журналіста.У чарiвну лiтню днину минулого тижня уся журналiстська «братiя» України вiдзначила своє професiйне свято. Щирi слова вдячностi i найлiпшi побажання приймав  і  колектив «Нової доби». З самого ранку в редакцiї рипали дверима поважнi гостi, не змовкали телефони, надходила святкова пошта. Зокрема у Зверненнi Президента України Вiктора Ющенка з нагоди Дня журналiста йшлося про те, що завдяки громадськiй позицiї працiвникiв ЗМI та всього українського народу полiтична цензура в нашiй країнi вiдiйшла у минуле i не можна допустити, аби їй на змiну прийшла цензура грошей.
  •  Вікопомна дата. 170-рiччя звiльнення Шевченка з крiпацтва вiдзначили на Нагiрянцi. У Народному Домi «Просвiти» на Нагiрянцi у Бучачi нещодавно вiдзначили 170-рiччя звiльнення Т. Г. Шевченка з крiпацтва. У центрi сцени - портрет Кобзаря у барвiнковому вiнку, що сплела Марiя Пристай, а довкола - вишитi рушники, квiти у старовинних горщиках i слова пророка «Учи неложними устами...».
  •  Вірую. На Аннину гору у Вашкiвцях, що на Буковинi, йдуть навколiшки з покаянням i проханням про найсокровеннiше. У Вашкiвцях Вижницького району, що на Чернiвеччинi, є особливе святе мiсце - Аннина гора. Вона височiє посеред рiвнини за мiстом i вже протягом кiлькох вiкiв манить людей з усiх усюд - хворi прямують сюди за зцiленням, знедоленi - за допомогою, а засмученi - за розрадою. Нинi тут постав Свято-Аннинський жiночий монастир. Цiлий комплекс будiвель видно здаля, але, як i столiття тому, прочани долають крутий схил - близько 800 метрiв - навколiшки. Щоб поклонитись святинi i попросити в Бога про найсокровеннiше...
  •  ПТУ: проблеми і перспективи. Володимир Бугаєнко: «Нинiшнiй механiзатор - це не вуйко у зашмiрованiй куфайцi...»Про вирiшення проблем пiдготовки i перепiдготовки висококвалiфiкованих робiтничих кадрiв  розмовляємо з  директором Бучацького ПТУ-26 В. А. Бугаєнком.
  • Бучацький ринок. Скiльки у червнi коштують на «Гали» курчата, полуниця, сметана, помiдори й огiрки? Кажуть,  усi рекорди б’є черешня - нiби привезли її десь з Африки...На бучацькому ринку, або на «Гали» (таку назву базар у центрi мiста отримав ще у незапам’ятнi часи) торгiвля завжди ведеться жваво. Тут є все i торгова зона вже давно «розрослася» далеко за вiдведенi межi. Втiм, кiнець травня - початок червня - час особливий, бо i лiтнiх дарiв природи є багато, i насiння-розсаду усiляку треба придбати, i на боротьбу з колорадським жуком треба з чимось йти, навiть курчата з каченятами стають товаром...
  • SOS! Нарколог Марія Кульчицька: «Багато горілки п’ють у Трибухівцях, Переволоці, Бариші...». Десь-колись пляшка пива, вряди-годи келих вина, зрiдка чарчина горiлки для апетиту, з горя, вiд радостi чи за компанiю, далi трiшки чого є просто так, потiм, бо тягне, а вiдтак, бо дуже треба... Зазвичай, за такою схемою людина i спивається, стає алкоголiком. А це зруйноване здоров’я, зiпсованi стосунки у сiм’ї, на роботi, скалiченi долi, повна деградацiя. Як не переступити «межу», чи можна врятувати того, хто став жертвою «зеленого змiя», чи можна самостiйно кинути пити, запитуємо у лiкаря-нарколога Бучацької центральної комунальної лiкарнi М. А. КУЛЬЧИЦЬКОЇ.
  • Візитка-2008 .За бучацький «Колос» виступає Михайло Ярмаш, брат якого включений до складу збiрної України. Про серйознiсть намiрiв бучацького «Колоса», який бере участь у розиграшах чемпiонату i кубка областi з футболу, говорить вже той факт, що тричi в тиждень футболiсти - а це не тiльки мiсцевi гравцi - посилено тренуються на центральному стадiонi мiста. Пiд час одного з таких тренувань ми зустрiлися з головним тренером команди Михайлом ДЕМ’ЯНЧУКОМ.
  • Футбольний  конфлікт. ... А ветерани проти? Розиграш кубка району з футболу вже пiдiйшов до завершальної стадiї, але саме на цьому етапi розгорiвся конфлiкт, з приводу якого днями у редакцiю завiтали представники команди бучацьких ветеранiв, голова федерацiї футболу району Тарас Соломчак i працiвники районного центру фiзичного здоров’я населе-ння «Спорт для всiх» Оксана Сорока (директор центру) та Iгор Павликiвський (головний спецiалiст).