АНОНС ГАЗЕТИ «НОВА ДОБА» за 6,06,2008

 У Пишкiвцях лунали вибухи снарядiв, розвiдку в небi здiйснював АН-2, завивали сирени, горiли лiс i цистерна з амiаком на залiзницi. * за актами прокурорського реагування у районі вiдшкодовано понад мільйон гривеньЗаробiтна плата штатних працiвникiв  за квiтень 2008 року. *   Спартакiада  держслужбовцiв у  Скоморохах. * Освячено фiгуру  Яна Непомука  * Бентежна пісня останнього дзвоника. *  Майбутнє лісу у твоїх рука. * Любов до матері єднає народи.  * «Лемкiвськi iскорки» у Язловцi.  * Тече вода каламутна, стікає у стрипу...* Рішення  сесії Бучацької міської ради  780 від 29 травня 2008 року . «Про стан, утримання та ремонт центральної дороги на вул. Галицькій у м. Бучачі»  * Бучач  смердить?  Хто  винен?* * Люблять учнi грати в шахи.   *  

  • У Пишкiвцях лунали вибухи снарядiв, розвiдку в небi здiйснював АН-2, завивали сирени, горiли лiс i цистерна з амiаком на залiзницi Минулого вiвторка жителi Пишкiвцiв спостерiгали доволi неординарне видовище - комплексне навчання-тренування Тернопiльської обласної ланки єдиної державної системи реагування i запобiгання надзвичайних ситуацiй. Еменесники умовно змоделювали стихiйне лихо - буревiй, що нiбито пронiсся Монастириським, Бучацьким та Чорткiвським районами, супроводжувався дощами, паводками та сильним вiтром, градом, завдав великої шкоди господарству i створив небезпеку здоров’ю та життю людей. Вiдтак численним глядачам було продемонстровано, як чiтко i злагоджено дiють рятувальники в екстремальних умовах - при пiдтопленнях, завалах, вибухах, хiмiчному ураженнi, пожежах, ДТП i т. д., коли дорога кожна хвилина.

  •  за актами прокурорського реагування у районі вiдшкодовано понад мільйон гривень. Чи не щодня зi ЗМI дiзнаємося про резонанснi злочи-ни, скоєнi в Українi, про їхнє розкриття, «випливають» на поверхню корупцiйнi дiї посадовцiв, багато чуємо й про роботу правоохоронцiв. Як дiє Бучацька прокуратура? Чи є в районi корупцiя? Розмову ведемо з прокурором району А. Д. ФЕДУНIВИМ.

  •  Заробiтна плата штатних працiвникiв  за квiтень 2008 року

  •  Спартакiада   держслужбовцiв у  Скоморохах

  •  Освячено фiгуру  Яна Непомука

  •  Бентежна пісня останнього дзвоника.

  •  Майбутнє лісу у твоїх руках. Бучацьким держлісгоспом в рамках щорічної Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" проведено конкурси на кращі учнівський твір та малюнок серед  школярів 1-7 класів.

  •  Любов до матері єднає народи. У Бучацькому коледжi Подiльського ДАТУ  вiдбулося хвилююче дiйство, присвячене найважливiшiй людинi в життi кожного iз нас - матерi.

  •  «Лемкiвськi iскорки» у Язловцi. 31 травня у рамках програми збереження iсторичної спадщини краю - проекту «Квiтуча Тернопiльщина» 35 студентiв Тернопiльського педунiверситету прибули у Язловець, аби впорядкувати мiсцевий замок. Вони збирали смiття, чистили дерева, а необхiдний реманент i транспорт їм надала сiльська рада. Акцiя вiдбувалася за пiдтримки Всеукраїнського Товариства «Лемкiвщина» та за сприяння Тернопiльської ОДА i Бучацької РДА.

  •  Тече вода каламутна, стікає у стрипу... Бучаччина вiдома своєю природою та iсторiєю. На територiї району знаходяться 33 об’єкти Природного заповiдного фонду України, регiональний ландшафтний парк «Днiстровський каньйон», чотири загальнозоологiчнi заказники, 28 пам’яток природи мiсцевого значення. На жаль, доводиться констатувати, що в питаннях охорони навколишнього природного середовища вiд шкiдливих впливiв у нас є багато невирiшених проблем, якi реально загрожують екологiчнiй безпецi людей.

  •  Рішення  сесії Бучацької міської ради  780 від 29 травня 2008 року . «Про стан, утримання та ремонт центральної дороги на вул. Галицькій у м. Бучачі»

  •  Бучач  смердить?  Хто  винен?

  •  Фінал чемпіонату Європи з футболу. Трансляції матчів на Першому національному телеканалі

  •  Як ластiвки замурували горобця

  •  Люблять учнi грати в шахи. У шахово-шашковому клубi м. Бучача вiдбулися змагання серед школярiв-шахiстiв району, приуроченi до Дня захисту дiтей.