Анонс газети "Нова доба" за 23,05,2008

Яким  насправді  був  Шевченко? *Що чекає нелегального працівника? *
Фронтові автошляхи бучаччини, або хто є власником дороги на вулиці Галицькій?
* Степан Бандера вклонився Степанові Бандері *Днями з бучацькими журналiстами спiлкувався генерал-лейтенант мiлiцiї Вiталiй Максимов * Що  таке  БТІ? Де сьогодні можна отримати документ на право власності.

  • Яким  насправді  був  Шевченко?
  • Що чекає нелегального працівника? За дорученням голови РДА робочими групами по легалізації робочих місць з початку 2008 року проведено обстеження 102 суб’єктів підприємницької діяльності. Виявлено, що ряд із них ухиляється від реєстрації трудових договорів з найманими особами. Із 139-ти працюючих 92 трудяться легально, 47 - без укладених трудових дого-ворів. Це дані управління праці і соціального захисту населення. Про те, які переваги має офіційна робота і що чекає нелегального працівника, запитуємо у начальника УПСЗН   Володимира Гузовського.
  • Фронтові автошляхи бучаччини, або Хто є власником дороги на вулиці Галицькій?
  • Щороку з настанням теплих весняних днiв дорожня служба приступає до ремонту автошляхiв на територiї району i розпочинає цi роботи, як правило, з центральної вулицi мiста, де рух автотранспортних засобiв найбiльш iнтенсивний. Але цього року, хоч вже закiнчується травень, вул. Галицька у Бучачi i багато iнших дорiг району густо всiянi вибоїнами, з приводу чого в редакцiю газети звертаються зi скаргами чимало жителiв нашого краю. Чому бучацькі дороги можна сміливо порівнювати з фронтовими?  Про це розмовляємо з начальником фiлiї «Бучацький райавтодор» О. М. КУЛЬЧИЦЬКИМ.
  • Степан Бандера вклонився Степанові Бандері
  • Днями з бучацькими журналiстами спiлкувався генерал-лейтенант мiлiцiї Вiталiй Максимов. Минулого тижня на зустрiчi з колективом редакцiї «НД» побували начальник управлiння МВС України в Тернопiльськiй областi генерал-лейтенант мiлiцiї Вiталiй Максимов, начальник центру зв’язкiв з громадськiстю цього управлiння полковник мiлiцiї Сергiй Шворнiков та начальник Бучацького РВ УМВСУ Петро Гукалюк. Метою приїзду обласного керiвництва мiлiцiї на Бучаччину були перевiрка i пiдбиття пiдсумкiв роботи райвiддiлу. Вiдбулася й зустрiч головного мiлiцiонера областi з головою райдерж-адмiнiстрацiї Тарасом Пастухом. А спiлкування з журналiстами Вiталiй Максимов вважає дуже потрiбним, адже iнформування людей про успiхи i проблеми мiлiцiї збiльшує довiру до неї.
  • Що  таке  БТІ? Де сьогодні можна отримати документ на право власності.Сюди приходять, аби отримати документ, що засвiдчує право власностi на нерухомiсть, встановити її розмiри, якiсний стан, особливостi конструкцiї, архiтектури та вартiсть на час iнвентаризацiї. Засновником i начальником БТI є Володимир ДАНИЛЮК, який, до слова, має двi вищих освiти (iнженерно-будiвельну i юридичну) i за заслуги у вiдродженнi духовностi Патрiархом Київським i всiєї Руси-України Фiларетом нагороджений Орденом Рiвноапостольного князя Володимира Великого III ступеня. Але сьогоднi наша розмова про робочi буднi.