Особлива зустріч на Бучацькій землі

Особлива зустріч на Бучацькій земліЦього року Загальнонаціональна проща приурочена 150-ти річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, 125- ти річчю з дня народження патріарха Йосифа Сліпого та молитві за мир в Україні. Щороку тисячі паломників відвідують Марійський духовний центр у Зарваниці. Але найчисельнішою є Всеукраїнська проща.

Як було анонсовано, територією нашого району у напрямку с. Зарваниця пролягала дорога високих духовних осіб, які також цьогоріч візьмуть участь у Загальнонаціональній прощі. На околиці Бучача відбулася зустріч із Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким, Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком), Кардиналом Леонардо Сандрі, префектом Конгрегації для Східних Церков, який прибув з благословення Папи Римського Франциска, Клаудіо Гуджеротті, Апостольським Нунцієм в Україні. Зустріти та привітати високих гостей прибули: архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, численні представники духовенства єпархії, голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук та велика кількість наших краян.

Відбулась тепла, щира зустріч. За давнім українським звичаєм гостей привітали запашним короваєм, квітами та щирими словами подяки за духовну опіку. Найтепліші враження на гостей справило спілкування із дітками з спільноти «Діти Марії», що діє при церкві Святої Покрови м. Бучач та молодіжного руху «Українська молодь Христові».

За матеріалами Бучацької РДА