Владика Дмитро очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Прокатедральному соборі

12 лютого 2017 р. Б., в неділю блудного сина та в празник Трьох святителів: свв. вел. архиєреїв Василія Великого, Григорія Богослова і Йоана Золотоустого, Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ - Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ відвідав Прокатедральний собор Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Бучача, де очолив Архиєрейську Божественну Літургію.
Перед храмом Єпископа зустрічали наймолодші парафіяни на чолі із о. Зиновієм Войтюком – деканом Бучацьким і адміністратором прокатедрального собору, о. Володимиром Гнилицею – сотрудником прокатедрального собору та о. Яном Білецьким – відомим екзорцистом, який вже декілька днів провадить в Бучачі духовні місії. Після зустрічі Архиєрея розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро у співслужінні о. Яна, о. Зиновія та о. Володимира, а також о. Юрія Голуба, який уділяв вірним Святу Тайну Покаяння.
В часі проповіді Владика Дмитро разом із вірними розважав над притчею про блудного сина. «Притча про блудного сина найкраще пояснює відношення Бога до людини та стан людей, які живуть на цьому світі, а також дає відповіді на деякі питання, які нас хвилюють: «Чому є зло у світі?» і чи «Чому Бог «заховався» і нічого не робить?»», - розповів Владика Дмитро.
«Відповідь пряма - чим більше ми від Бога віддаляємося, тим нам гірше… Коли ми починаємо давати правильну оцінку нашому життю, починаємо його виправляти, тоді нам стає краще і ми повертаємося до дому нашого Отця», - продовжив Єпископ.
«Мета волі Божої є одна – наше щастя, Богові від нас нічого непотрібно, тільки щоб ми були щасливі і причому щасливі вічно, це і є Його головна мета щодо нас…», - підсумував Правлячий Архиєрей.
Насамкінець Божественної Літургії Правлячий Архиєрей закликав вірних відвівати Марійське відпустове місце в с. Зарваниця, де приклонитися до Нерукотворного образу Ісуса Христа, який прибув із Ватикану.