У м. Бучач ліквідовано пожежу мансардного поверху п’ятиповерхового торгівельно-адміністративного комплексу

У м. Бучач ліквідовано пожежу мансардного поверху п’ятиповерхового торгівельно-адміністративного комплексу2 березня о 13:52 на пункт зв’язку 9-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу, в п’ятиповерховому торгівельно-адміністративному комплексі, розташованому в м.Бучач, на вул. Галицькій, 19 б. Як вдалось встановити, загорання виникло в мансардному поверсі будівлі, переобладнаному під житлові квартири.

На виклик вирушили два відділення ДПРЧ-9. Пожежа швидко набирала обертів, існувала загроза поширення вогню на інші поверхи та суміжні приміщення. На підмогу бучацьким вогнеборцям направлено відділення на автоцистерні з ДПРЧ-19 (м.Монастириська), автодрабину з ДПРЧ-6 (м.Чортків), а також автомобіль газодимозахисної служби та оперативну групу з м.Тернопіль.

Всі сили та засоби рятувальники спрямували на боротьбу з вогнем. Загалом, на місці події працювали 18 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки. На гасіння та захист приміщень від вогню було залучено 3 ланки газодимозахисної служби та подано 5 стволів.

Працюючи в екстремальних умовах значного задимлення та різких перепадів температури, о 15:37 рятувальники локалізували горіння та зупинили поширення полум'я, а о 17:53 пожежу на площі 60 м.кв було ліквідовано.

Обставини виникнення пожежі та сума матеріальних збитків встановлюються.

ДСНС