Геть, село... із садочків міста Бучача!

Все у дошкільних закладах міста чудово і гарно, от тільки треба позбутися сільських дітей, яких батьки привозять до садочків. Одним словом проїдають його. Закон не дозволяє вигнати „неміських” із садочків. Знайшлися і такі депутати, які, забувши своє сільське дитинство, запропонували збільшити батьківську плату за перебування сільської дитини у міському садочку.
Побутує анекдот про те, що український цирк збанкрутує через конкурентів . І цими конкурентами розважального мистецтва стали засідання всіх сесій – починаючи від найвищого і завершуючи найнижчим. Остання сесія Бучацької міської ради прямий доказ цього. Проголосувавши проти підвищення ставок податку міські депутати цілісіньку годину „мусолили” питання міських дитячих садочків. Все у дошкільних закладах міста чудово і гарно, от тільки треба позбутися сільських дітей, яких батьки привозять до садочків. За словами депутата В.Костриби 15 % вихованців бучацьких садочків становлять сільські діти і саме вони є вагомим навантаженням на міський бюджет. Одним словом проїдають його. Закон не дозволяє вигнати „неміських” із садочків. Знайшлися і такі депутати, які, забувши своє сільське дитинство, запропонували збільшити батьківську плату за перебування сільської дитини у міському садочку. Правда, міський голова Омелян Оверко трохи „спам”ятав” урбанізованих захисників міського бюджету, пригадавши часи, коли половина міських садочків була під загрозою закриття, бо не було укомплектованості груп, і тоді через районні засоби масової інформації міська рада гостинно запрошувала сільських мешканців влаштовувати своїх діточок  в садочки Бучача. Тепер ситуація змінилася. А ідею депутатів міста Бучача можна використати як „ноу-хау”. Сьогодні не пустити сільських дітей у міські садочки, а завтра заборонити їм навчатися у міських школах, а то і взагалі до такого великого міста як Бучач не пускати!

Пригадався фільм Боніто Беніні „Життя прекрасне” – під час окупації фашисти вішали на дверях магазинів та інших установ вивіски – „ Вхід жидам і собакам заборонено”. Так і хочеться порадити міським депутатам повісити на своїх магазинах і аптеках щось подібне, і навіть над текстом довго мудрувати не доведеться – „Вхід селянам заборонено!”.

Клопочучись про міський бюджет депутати все ж таки вирішили звернутися до керівництва району про виділення коштів із районного бюджету для фінансування перебування сільських дітей у садочках міста.