Володимир Ковалівський: «Виконуйте правила і їдьте щасливо».

Чи є різниця у статистиці порушень водіїв  між минулим тижнем і теперішнім? 

Різниця відчувається досить велика. По-перше набагато менше машин стало на вулицях, і порушень на 50 % стало менше. Наприклад, якщо раніше було 14-15, а іноді і 25 порушень  в день, то на даний час 6 -7 . Водії стали дисциплінованіші, ніхто не хоче порушувати знаки. В центрі міста вже ніхто не заважає проїзду транспорту спокійно можна проїхати, всі зупиняються перед пішохідними переходами.

Порядку стало більше. В нас фіксуються легкі порушення, свої почали виконувати правила дорожнього руху. Інколи не місцеві водії, зупиняючись у місті порушують правила паркування. Кількість водіїв, які керували у нетверезому стані  зменшилась як у нашому районі, так і в області. За цих декілька днів на дорогах нашого обслуговування  не сталося ні одного ДТП.  А раніше було в тиждень 6-7 аварій, навіть доходило і до 10. Водії стали уважні та обережні. В нашому районі, на щастя, немає місць концентрації ДТП. Як це є по інших районах.

Що повинен зробити водій при виїзді з гаражу?  

Звернути увагу на технічний стан автомобіля – перевірити стан гальмівної системи автомобіля, системи рульового керування, і світлових приладів. Прищепити пасок безпеки і їхати.  

Який технічний стан автомобілів у районі? 

В нашому районі задовільний технічний стан автомобілів, на даний час не виявлено жодного порушення по технічно-несправних автомобілях.

Який стан вашого технічного забезпечення?                                                                                               

На даний час технічний стан нас не повністю задовольняє, але ближчим часом буде закуплено досить багато різної потужної апаратури. Це нам полегшить  роботу для фіксації порушень і буде доказовою базою в судах. Бо навіть зараз ми маємо великий архів даних про всі ДТП, порушення та водіїв, які скоювали їх. Далі. Використовуючи фото - відеозйомку будемо фіксувати порушення ПДР (навіть при відсутності водія), наприклад, машина, що стоїть на тротуарі чи під знаком, і надсилаємо постанову з рапортом інспектора, який зафіксував порушення. Звичайно, зволікати з оплатою штрафу не слід, адже за кожний прострочений день наростає пеня. Взагалі, моя порада для водіїв : виконуйте правила дорожнього руху і у вас ніколи не буде проблем з ДАІ. Щасливої дороги!

Володимир Ковалівський - старший державний інспектор з обслуговування адміністративної території Бучацького району та автомобільно – технічної інспекції.