АНОНС ГАЗЕТИ «НОВА ДОБА» за 28 листопада 2008р.

 

 

Якщо  новий  закон  у  грудні  «зрівняє»  у  правах  державних і приватних  нотаріусів,  то  люди,  що  оформляють  спадщину,  не  займатимуть  чергу  в  Бучачі  о  третій  годині  ночі. * На цукрозаводi жом забирають за руками.* ВЕЛИКІ ШТРАФИ МАЮТЬ вгамувати НАВІТЬ ЗНАХАБНІЛИХ ВОДІЇВ.* Під  покров  Божої  Матері*... I горiла скорботна свiча. У  районi  стовiдсотково  реалiзовуються продовольчi  товари  вiтчизняного  виробництва. *Чому  затримуються  пенсiї, * Зоряна Жирiвська з Бариша - срiбна призерка Всеукраїнського конкурсу перукарського мистецтва.* На турнiр  приїхав  Iван  Захарчук. *«Мову  свою  я  всiм  серцем  люблю». Розмовляли  i  спiвали  тiльки  українською. * Виконавча  служба  через  «Мультисервiс»  майно  ВАТ «Перспектива 1»  продала,  а   грошi  забула  витребувати...* ДИТЯЧА ІСТЕРИКА? ПОТРІБНИЙ ТАЙМ-АУТ!* Всмiхнися, доле, українцям. Жiнкам-заробiтчанкам присвячую*

 

 

 

 

 

 

 

  • Якщо  новий  закон  у  грудні  «зрівняє»  у  правах  державних  і  приватних  нотаріусів,  то  люди,  що  оформляють  спадщину,  не  займатимуть  чергу  в  Бучачі  о  третій  годині  ночі. У місті майже на кожному кроці розповідають про ажіотаж навколо державної нотаріальної контори. Жителям району, та й не тільки, неодноразово доводиться звертатися у нотаріальну контору, що знаходиться у Бучачі на вул. Міцкевича. Лише вона обслуговує людей з питань спадщини, а приймає їх лише один нотаріус. Потрапити на прийом вкрай важко. Особливо тим стареньким, яким немає кому допомогти. Люди займають чергу з третьої години ночі.
  • На цукрозаводi жом забирають за руками. Якщо в минулi роки ми звикли бачити бiля жомової ями цукрозаводу довжелезнi черги, в яких вантажiвкам iнодi доводилося вистоювати по двi-три доби, то цього року тут напрочуд спокiйно. Про органiзацiю роботи цього виробничого пiдроздiлу розповiдають головний бухгалтер ТзОВ «Бучач-цукор» Ольга Мушинська i завiдуючий жомовою ямою Степан Єднак.
  • ВЕЛИКІ ШТРАФИ МАЮТЬ вгамувати НАВІТЬ ЗНАХАБНІЛИХ ВОДІЇВ. Пiсля введення в експлуатацiю об’їзної дороги в обхiд Бучача районний центр звiльнився вiд транзитного транспорту, передусiм вiд великогабаритних вантажiвок. Але в центральнiй частинi мiста, особливо в базарнi днi, незважаючи на забороннi знаки, автомобiлi й далi масово простоювали на проїжджiй частинi дороги, i здавалося, що порядку вже нiхто не наведе. Проте ситуацiя докорiнно змiнилася, починаючи з 17 листопада, вiдколи почали дiяти новi штрафи за порушення Правил дорожнього руху.Переконатися у цьому мав змогу кореспондент «Нової доби», який 20 листопада разом з прапорщиком iнспектором ОДРВДАI капiтаном мiлiцiї Анатолiєм Нiколiним та iнспектором ДПС ВДАIiлiцiї Iваном Iванцiвим  виїхав на патрулювання.

 

 

 

 

  • Під  покров  Божої  Матері. 16 листопада у с. Сороки вiдбу-лося освячення статуї Зарваницької Матерi Божої. Освячення здiйснили отець-декан Золотопотiцького деканату УГКЦ Василь Бiгун та парох церкви св. Параскеви с. Сороки отець Iгор Вовк.
  • ... I горiла скорботна свiча. Минулого тижня Бучаччина долучилася до вiдзначення сумної дати - 75-ої рiчницi Голодомору .
  • У  районi  стовiдсотково  реалiзовуються продовольчi  товари  вiтчизняного  виробництва
  • Чому  затримуються  пенсiї, кому  з  вини  керiвникiв  не  буде  зарахований  стаж? Станом  на  1  листопада  недоїмка  по  страхових  внесках  у  районi  становить  2  млн.  423  тис.  грн.
  • Зоряна Жирiвська з Бариша - срiбна призерка Всеукраїнського конкурсу перукарського мистецтва
  • На турнiр  приїхав  Iван  Захарчук. 15 листопада вiдбулися районнi змагання з шахiв i шашок з нагоди Дня працiвникiв сiльського госпо-дарства, участь в яких взяли 57 спортсменiв.
  • «Мову  свою  я  всiм  серцем  люблю». Щоб показати красу i багатство української мови за допомогою народної творчостi, творiв письменникiв i поетiв, викликати бажання вивчати рiдне слово, iз дiтьми 4-х класiв початкової школи №1  у Бучацькій бiблiотецi для дiтей проведено лiтературно-мистецьке свято «Ти наше диво калинове, кохана українська мово».
  • Розмовляли  i  спiвали  тiльки  українською. У Бучацькій ЗОШ I-III ст. №2 пройшли тижневик української мови та лiтератури «О рiдна мово, хто без тебе я?» та розважально-музична програма «Караоке в Другiй школi».
  • Талант,  інтелект  і  рідне  слово. Студенти Бучацького коледжу Подiльського ДАТУ взяли участь у конкурсi знавцiв рiдної мови.
  • «Закохана»  шахрайка обдурила  жителя  Заривинців...
  • Сергій  Коломієць:  За  хамське  поводження з  інспектором  нетверезий  водій  може «загриміти»  на десять  діб  арешту.  З 17 листопада вступили  у силу ухвалені нещодавно парламентом зміни «До деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».  Кожен водій-штрафник зможе на власному гаманці відчути дієвість поправок, які суттєво збільшують штрафи за порушення Правил дорожнього руху і на які покладають великі надії у самому Департаменті ДАІ. Ще б пак: смертність на українських автошляхах перевищує середній європейський показник у 3,5 раза. Проте нині в нашій державі до європейських наблизилися лише штрафи. З рештою, себто технічним забезпеченням і унеможливленням отримати хабар співробітником Державтоінспекції, справи неоднозначні. Начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць категоричної думки: підвищення штрафів вкрай необхідне, а запроваджувати суворіші стягнення слід було б значно раніше.
  • Прейскурант  для  зухвалих  водіїв. За  що  і  як  відтепер  каратимуть недисциплінованих  водіїв
  • Виконавча  служба  через  «Мультисервiс»  майно  ВАТ «Перспектива 1»  продала,  а   грошi  забула  витребувати... Вiдкрите акцiонерне товариство «Перспектива 1» було створене на базi ДП «Сiльськогосподарське пiдприємство «Перспектива», що у свою чергу виникло на базi структурного виробничого пiдроздiлу Бучацького державного аграрного коледжу (вiдповiдно до наказу Мiнiстерства аграрної полiтики України) i стало його правонаступником. 28 вересня 2007 року було здiйснено державну реєстрацiю ВАТ «Перспектива 1».
  • ДИТЯЧА ІСТЕРИКА? ПОТРІБНИЙ ТАЙМ-АУТ! Коли дитина падає на землю, починає тупати ногами, кричати, плакати і вимагати свого, батькам непереливки. Мало того, що сорому на всю вулицю, то ще й годі її втихомирити... Бува, що і лупня привселюдно дають. А малеча ще більше кричить, привертаючи до себе увагу. Про те, як залагоджувати такі складні ситуації, розповідає психолог-практик Неоніла ВОЙТОВИЧ.
  • Всмiхнися, доле, українцям. Жiнкам-заробiтчанкам присвячую
  • РОЗЛУЧЕНА... і НЕ ВІЛЬНА? Сказав  «тюремник»  i  отримав  нiж  у  око. Вони були настiльки п’янi, що навiть не можуть точно згадати, що стало причиною конфлiкту, не пам’ятають, хто першим застосував силу i як довго це тривало. Але того, чим усе закiнчилося, вже не забудуть нiколи - один цiлком втратив зiр на лiве око, а другий «загримiв» у тюрму...
  • Грізна  недуга  не  відступає. СНIД означає синдром набутого iмунодефiциту. Вiрус проникає в органiзм людини i руйнує його iмунну систему, яка допомагає нам боротися з iнфекцiями i хворобами.