Анонс газети “Нова доба» за 3 жовтня 2008 р.

ПолIтична  криза  вIдкриває  великі  перспективи.* Святкування  річниці УПА  в  районі .* Не  дамо  депутатам  русифікувати  Україну! * Перерахунки  пенсій  та  надбавок. з  1  жовтня  2008  року. *Юридична   консультацiя  з  Ольгою  Сверлик.* Камiнь пiд  дверi. Добрий день, шановна редакцiє! * Диплом. Посада. Безпека. Зважаючи на велику кiлькiсть нещасних випадкiв.. * Диво Господнє у неврологiчному вiддiленнi. * Ярослав  Вербицький  та  Орислава  Зарічна,  коли виходили  на  пенсiю,  були  «мiльйонерами».* Землi  осiвецьких селян  оброблятиме «Бучачагрохлiбпром». * Гуцульську шинку готують на дровах, а м’ясо  тримають  у  розсолі чотири  дні. *Лягаємо  спати  вчасно. Доволi часто батьки скаржаться, що нiяк не можуть покласти дитину вчасчно спати. * Автобус повiльно падав з моста. «Аварiя», - промайнуло в голові...

  • Верховна Рада збiльшила штраф за водiння в нетверезому станi. Порушнику вiдтепер доведеться викласти до 2,5 тисячi гривень. 
  • ПолIтична  криза  вIдкриває  великі  перспективи
  • Святкування  річниці УПА  в  районі 
  • Не  дамо  депутатам  русифікувати  Україну! 19 вересня Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект Закону України „Про державну службу», автором якого є голова Партії регіонів Віктор Янукович. За це рішення проголосував 361 депутат. Зокрема, 173 - фракції Партії регіонів, 144 - БЮТ, 27 - КПУ, 15 - Блоку Литвина.
  • Перерахунки  пенсій  та  надбавок. з  1  жовтня  2008  року. Протягом поточного року вже відбулося дев’ять масових перерахунків пенсій різним категоріям пенсіонерів. Перераховують пенсії автоматизованим способом, оскільки всі дані щодо пенсіонерів  внесені в програмне забезпечення. Тому пенсіонер не має потреби особисто з’являтися в місцеве управління Пенсійного фонду.
  • Боротьба за вірчу грамоту Москви. Давня традиція українського політикуму, яка бере початок ще з часів Леоніда Кучми: шукати за кордоном допомоги, благослове-ння, політичної підтримки, грошей, медійного сприяння. Потрібне підкреслити. Хоча, здебільшого, підкреслювати слід усе.
  • Юридична   консультацiя  з  Ольгою  Сверлик. В яких випадках i на який термiн надається додаткова вiдпустка одино-кiй матерi? Хто має право на додаткову соцiальну вiдпустку? Протягом якого часу її можна використати, чи можна перенести її на iнший рiк?  
  • Камiнь пiд  дверi. Добрий день, шановна редакцiє! Люблю читати нашу «Но-ву добу». Бо цiкаво знати, що дiється в районi. Недавно у газетi була стаття про те, як вперше над райвиконкомом замайорiв наш український прапор, а всi люди на площi клякнули i почали молитися.
  • Диплом. Посада. Безпека. Зважаючи на велику кiлькiсть нещасних випадкiв на виробництвi, зумовлених порушеннями нормативно-правових ак-тiв з охорони працi, наприкiнцi минулого року Мiнагрополiтики отримало доруче-ння Прем’єр-мiнiстра України розробити невiдкладнi комплекснi заходи щодо запобiгання виробничому травматизму в АПК. Але чи буде пiсля цього вiдчутний результат?
  • Диво Господнє у неврологiчному вiддiленнi. Потрапляючи в лiкарню у нас часто руки опускаються при думцi, що дедалi бiльше будемо залежати вiд iнших. Не дає спокою те, що хвороба починає панувати над жит-тям. За що така кара? - запитуємо себе. Вiд-чуваємо самотнiсть. Замикаємосьу собi. А не варто, все минуче. Просто така смуга в життi. Вона мине, i невдовзi усе, як i ранiше, залежатиме вiд нас. Є таке прислiв’я: «Добре їсти, довго спати - Бог здоров’я мусить да-ти». Усе в Божих руках. Але усе-таки є надiя. Спробуйте звернутися до тих, хто уже пережив подiбне, i довiдатись, як надалi допомогти собi.
  • Ярослав  Вербицький  та  Орислава  Зарічна,  коли виходили  на  пенсiю,  були  «мiльйонерами». Постiйнii читачі «Нової доби» уже, мабуть, помiтили, що зустрiчi на сторiнках газети з ветеранами райвiддiлу мiлiцiї стають традицiйними. Нинiшня розмова - особлива, адже ми в гостях у справжнiй мiлiцейськiй сiм’ї. Вiн -  колишнiй дiльничний iнспектор, вона - теж колишнiй начальник паспортного вiддiлення. Мова йде про Ориславу Володимирiвну Зарiчну та Ярослава Мефодiйовича Вербицького. Для спiлкування з ними маємо ще один хороший привiд, бо 2 жовтня вони вiдсвяткували день народження - одне на двох. Отож, як живеться нинi ветеранам органiв внутрiшнiх справ, як минали їхнi буднi, що вони думають про нинiшню мiлiцiю?
  • Землi  осiвецьких селян  оброблятиме «Бучачагрохлiбпром». В осiвецькому сiльському клубiiдбулися збори пайовикiв мiсцевого агропiдприємства, на яких, зокрема, вирiшувалась подальша дiяльнiсть ТзОВ «Подiлля».  
  • Гуцульську шинку готують на дровах, а м’ясо  тримають  у  розсолі чотири  дні. Любов Стринадюк із Косова на Івано-Франківщині щодня на місцевому ринку продає домашню буженину. Три рази в тиждень її чоловік коптить м’ясо на власному подвір’ї. Рецептові гуцульської шинки більш як 50 років. Стринадюки отримують замовлення на весілля, бенкети. Продають м’ясо в ресторани та кафе.  
  • Який знак сучасної української символіки найдавніший?Це тризуб. На території Цен-тральної України він відомий з VI—VIII ст. як знак племінних вождів та символ влади.
  • Лягаємо  спати  вчасно. Доволi часто батьки скаржаться, що нiяк не можуть покласти дитину вчасчно спати. Здавалося б - проблеми особливої немає: нехай, о котрiй хоче, тодi й лягає, та... 
  • Менi  показали  пекло? Переступивши через межу, яка вiдокремлює життя вiд смертi, вона побачила те, що не може приснитися навiть в жахливому снi.
  • Автобус повiльно падав з моста. «Аварiя», - промайнуло в голові...