Анонс газети «Нова доба» за 22,08,08

Тарас Пастух: «Маємо згуртуватися навколо єдиного керiвництва, стати єдиною нацiєю i при потребi вчинити опiр зазiханням на цiлiснiсть держави». * Олег Михайлів: «Пора вiдкинути всi амбiцiї  i зайнятися конкретними справами».  * Микола Леськів. Коли над райкомом вперше замайорiв синьо-жовтий стяг, люди стали на колiна i заспiвали «Ще не вмерла Україна».  * У Жизномирi урочисто вiдкрито крамницю «Маркет - ТЕКО», що належить райСТ. * Дарія МАРКІВ. Якщо у вас виникнуть недоречності при  купівлі товару.  * «Ми так хотiли України! I так хотiли жити...» Цi слова почула вiд 78-рiчної Марiї Василiвни Велещук, що живе на хуторi Занево за Трибухiвцями.  * Жителi Губина забирали на вози понiвеченi у чорткiвськiй тюрмi останки односельцiв..  * Tовариство «Перспектива 1» (села Трибухівці і Пишківці) більше року не могло отримати Державний акт на право постійного користування землею.

  • Тарас Пастух: «Маємо згуртуватися навколо єдиного керiвництва, стати єдиною нацiєю i при потребi вчинити опiр зазiханням на цiлiснiсть держави». У недiлю Україна святкуватиме День незалежностi. Кожен українець по-своєму проаналiзує прожитi у самостiйнiй державi 17 лiт, пiдрахує здобутки свої i своєї країни, а ще, очевидно, висловить сподiвання, що все ж Україна стане воiстину українською i у нiй запанують українська мова, культура та нацiональний iнтерес. У переддень свята запрошуємо до розмови голову Бучацької райдержадмiнiстрацiї Т. Т. Пастуха, щоб пiдбити своєрiдний загальний  пiдсумок життя району, розставити акценти у запланованому i виконаному.
  • Олег Михайлів: «Пора вiдкинути всi амбiцiї  i зайнятися конкретними справами». Районна рада як орган мiсцевого самоврядування долучилась до соцiального захисту наших громадян. Тiльки у 2008 роцi на сесiях прийнято 9 програм. Вони стосуються зайнятостi населення; охорони здоров’я; реформування системи закладiв для дiтей-сирiт, дiтей, позбавлених батькiвського пiклування; вiйськово-патрiотичного виховання допризовникiв. Iншi програми спрямо-ванi на соцiально-економiчний та культу-рний розвиток району, на охорону правопорядку та протидiю корупцiї тощо. Для реалiзацiї програмних завдань на цей рiк передбачено 370 тис. грн. З них 219,8 тис. грн. уже профiнансовано. Зрушилось питання використання кар’єрiв у районi. Комiсiя з питань надр, очолювана Василем Бабалою, виконала велику роботу з iнвентаризацiї кар’єрiв, що є на територiї Бучацького району. Зараз ведеться робота з їх узаконення та залучення iнвестицiй до цiєї галузi промисловостi. Втiм, остання сесiя районної ради показала, що не завжди є взаєморозумiння мiж iнвесторами та депутатами сiльських рад.
  • Микола Леськів. Коли над райкомом вперше замайорiв синьо-жовтий стяг, люди стали на колiна i заспiвали «Ще не вмерла Україна». Кожна держава має свої атрибути, якi виокремлюють її серед iнших країн. Це мова, культура, грошi, кордони, герб, прапор. Проте українська символiка, як i українська державнiсть, вистраждана i вимрiяна впродовж вiкiв мiльйонами українських патрiотiв. З початком нацiонально-визвольного руху 1989-1991 рокiв на кожному мiтингу, манiфестацiї чи будь-якому iншому заходi густо майорiли українськi прапори. Прапори свободи, демократiї, надiї на вiдродження української нацiї. Пригадую  той день, коли i ми, бучачани, вперше пiдняли над «бiлим домом», де на той час ще дiяв райком комунiстичної партiї, наш український, ще не державний, синьо-жовтий прапор.
  • У  Жизномирi  вiдкрито  ювiлейний  магазин. У Жизномирi урочисто вiдкрито крамницю «Маркет-ТЕКО», що належить райСТ. Зазначимо, що «ТЕКО» - скоро-чення вiд словосполучення Тернопiльська кооперацiя. I якщо у районi є тiльки 4 магазини-маркети такого рiвня, то в областi це вже 150-й, ювiлейний.
  • Дарія МАРКІВ, головний спеціаліст управління економіки і розвитку інфраструктури райдержадміністрації. З кожним роком ми все більше використовуємо у побуті складнотехнічних виробів: електропобутове обладнання, радіоелектронну побутову апаратуру, засоби обчислювальної техніки та ін. Всі вони підлягають обов’язковій сертифікації, а при купівлі на них дається гарантійний талон. Якщо у вас, шановні покупці, виникнуть недоречності при  купівлі товару, то нагадуємо, що при райдержадміністрації діє  дорадчо - консультативний орган з питань захисту прав споживачів, куди ви повинні звернутись (тел. 2-18-60).
  • «Ми так хотiли України! I так хотiли жити...» Цi слова почула вiд 78-рiчної Марiї Василiвни Велещук, що живе на хуторi Занево за Трибухiвцями. Старенька хвора жiнка вимовляла їх, а сльози тихо котилися додолу. У мене - вiд жалю i захоплення тим поколiнням галичан, а у неї - вiд болю, пережитих страждань, а ще нинiшньої безпорадностi i навiть безнадiї. Вона була зв’язковою УПА, довгi роки поневірялася по тюрмах i таборах, була реабiлiтована, вистраждала волю i незалежнiсть України... i страждає далi. Бо не має нi сил, нi коштiв, аби бодай залiпити дiри у стiнах своєї хатини. Бо не годна нiчим зарадити i не може спокiйно дивитися на дочку-iнвалiда. Бо, здається, усiм байдуже до її бiди.Днями Велещукiв вiдвiдали перший заступник голови РДА Василь Григоришин, начальник управлiння працi i соцiального захисту населення РДА Володимир Гузовський i пiдприємець Орест Курило. Було визначено, як i чим конкретно можна допомогти цiй родинi. Може, тепер слiз вiд безпорадностi i безнадiї Марiя проливатиме менше.
  • Жителi Губина забирали на вози понiвеченi у чорткiвськiй тюрмi останки односельцiв...Антон МОГИЛЮК, с. Слобiдка Залiщицького району
  • ПЕРСПЕКТИВИ    ВАТ  «ПЕРСПЕКТИВА 1» Відкрите акціонерне товариство «Перспектива 1» (села Трибухівці і Пишківці) більше року не могло отримати Державний акт на право постійного користування землею. Регіональне відділення Фонду державного майна України у Тернопільській області  відстояло інтереси товариства, у результаті чого на сьогодні ВАТ „Перспектива 1” вже отримало Державні акти і продовжує роботу з виготовлення документації на розпаювання земельних ділянок. У зв’язку з тим, що у регіональне відділення постійно звертаються  працівники та пенсіонери колишнього Державного підприємства „СГП „Перспектива” за роз’ясненням причин затримки з розпаюванням земель, регіональне відділення  робить це на сторінках газети.