Анонс газети «Нова доба» за 15 cерпня 2008 р.

Роман Вільгушинський: «Мені подобаються жінки з каменю».* Свій погляд. Стефанія Заєць про різні звичаї та їхню потребу.*15 серпня відбулася сесія районної ради. * Соколівські фестини з паляницями, салом та медовухою. * Минулого тижня свою роботу завершила клініка на колесах. * Бучацькі юнаки обирають професію будівельника,а дівчата кухаря. * Недержавна пенсія є спадковою. *Сторінка для сімейного читання «Світлиця». *«КРУ не допустить зловживань за відшкодування стихії»*  

  • Роман Вільгушинський: «Мені подобаються жінки з каменю». Знаний тернопільський скульптор і наш земляк нині працює над пам’ятниками Соломії Крушельницької та Степану Бандері у Тернополі. У його творчому доробку – різні скульптури, однак найбільше жіночих фігур. Робити їх – рідкісне задоволення для митця. Бо нині переважно відновлює зруйновані пам’ятники.
  • Про стан введення в експлуатацію житла в районі інформує начальник управління статистики у Бучацькому районі Д.Шимчій. За перше півріччя збудовано 20 житлових будинків. Індивідуальними забудовниками споруджено 91% загально районного обсягу. Переважну частину житла (60%) збудовано у міських поселеннях.
  • Свій погляд. Стефанія Заєць про різні звичаї та їхню потребу.
  • 15 серпня відбулася сесія районної ради. На порядок денний виносилось 35 питань. Депутати прийняли рішення про розподілення додаткових надходжень до бюджету за 1 квартал на соціальний захист. На знак підтримки своїх земляків, що постраждали від повені, районні депутати вирішили перерахувати на спеціальний рахунок свої відрядні (25 грн). Також депутати погодились з пропозицією фракції НРУ на Першому дзвонику і в День Знань школярі мають бути одягнені у вишиванках.
  • Соколівські фестини з паляницями, салом та медовухою. Минулої неділі ( 10 серпня) у Соколові відбулося свято відродження традицій та культури – Соколівські фестини. В центрі села було відправлено молебень, а саме свято відбулося біля школи. Вшанували старожилів села, присутніх привітали отці Григорій Смоляк , Ярослав Павлик, заступник голови Бучацької РДА Василь Григоришин, Василь Панькевич та інші. Соколівські чоловіки продемонстрували , як у старі часи їхні прадіди ладнали козацькі строї та коні. Звучали пісні у виконанні Марії Григоришин,Наталії Довбенко, Наталії Фещак, народних музиків та соколівського хору. Звичайно будо частування і футбол між юнаками та ветеранами села,  і танці. 
  • У Золотому потоці переважає йододефіцит , а в Бучачі- сколіоз. Минулого тижня свою роботу завершила клініка на колесах, яка діє в Україні за сприяння міжнародного благодійного фонду «Дар  життя». На минулому тижні відбулася зустріч голови Бучацької районної ради Олега Михайліва та лікарів клініки, на якій були підведені підсумки.
  • Володимир Бугаєнко, директор Бучацького ПТУ-26,про абітурієнтів – 2008.Бучацькі юнаки обирають професію будівельника,а дівчата кухаря. Уже близько 150 випускників загальноосвітніх шкіл подали документи  для вступу у ПТУ-26  м.Бучача, зробивши свій вибір на користь робітничих професій.
  • Подбай про майбутнє. Недержавна пенсія є спадковою. Замислимось, що нам варто зробити, щоб мати безбідну старість. За законом України система пенсійного забезпечення складається з трьох рівнів. Отже у громадян України є можливість самим подбати про своє майбутнє. Про це розповідає Володимир Понтус - керівник консультаційного центру.
  • Сторінка для сімейного читання «Світлиця».
  • Микола Гузовський, начальник КРУ в Бучацькому районі: «КРУ не допустить зловживань за відшкодування стихії»
  • Програма передач, оголошення, вітання.