Чому не свiтяться вiтрини магазинiв?

Бучачани i гостi мiста, безперечно, помiтили, що освiтлення нiчних вулиць райцентру стало значно кращим. I все ж, чому не свiтяться ще й вивiски та вiтрини магазинiв, як у iнших мiстах? Про те, чи може мiськрада вплинути на пiдприємцiв стосовно цього, розповiдає перший заступник мiського голови Йосиф МОСЦIПАН:

- При виготовленнi пiдприємцем документацiї на вiдкриття магазину, бару то-що передбачено встановлення i використання свiтлової вивiски. Цей пункт є обов’язковим i при видачi мiськрадою дозволу на розмiщення об’єкта торгiвлi (такий дозвiл видається кожному пiдприємцю раз у рiк). Але не у всiх магазинах, барах i т. д. дотримуються цього зобов’язання. Чи можемо змусити? Так. Не будемо видавати дозволу.

Загалом мiська рада дбає про освiтлення нiчного Бучача. Щороку збiльшується кiлькiсть освiтлених вулиць. Цьогорiч засвiтились лiхтарi на вулицях Залiзничнiй, Тичини, Теребовлянськiй, С. Бандери (вiд мальтозного заводу до АТП), Стрипнiй. У найближчих планах - Калинова i частина Галицької (вiд мальтозного заводу до залiзничного переїзду). Тiльки два прожектори нинi дiють на Пiвденному масивi. Це мало. Тут плануємо встановити додатково ще два лiхтарi. Окрiм цього, наступного року маємо намiр перевести систему вуличного освiтлення на багато-тарифнi лiчильники. Це дасть змогу зекономити кошти при оплатi за електроенергiю. 

На жаль, є у мiстi прикрi випадки крадiжок елементiв системи вуличного освiтлення на трансформаторних пiдстанцiях, зловмисники б’ють лампочки, лiхтарi. Тому звертаємось до бучачан з  проханням допомогти нам пiдтримувати належний стан освiтлення, повiдомляти про порушення у комунгосп чи мiськраду.

Нова доба