У Цвітові відкриють дитсадок, а до шкіл у Ліщенцях і Ріпенцях підведуть воду.

Минулої середи у редакцiї «Нової доби» вiдбувся прямий телефонний зв’язок читачiв газети з головою районої адміністрації.

Першою зателефонувала жителька села Пiдзамочок Ганна Олексiївна Качмар. У Помiрцях живе її брат Пилип Олексiйович Павлiв. Бiля його обiйстя річка Вiльховець розмила дорогу. Кiлька разiв вони вже зверталися за допомогою до влади (ремонту потребує тiльки 5 м шляху), але поки що результату нема. Олег Михайлович пообiцяв органiзувати спецiальну комiсiю, яка безпосередньо на мiсцi визначить, яким чином можна якнайшвидше вирiшити цю невелику проблему.

Iз Порохови до голови райради телефонувала Галина Iванiвна Бушватюк: «Сiльська рада не вирiшує питання про видiлення менi земельної дiлянки пiд будiвництво житлового будинку. Стара хата моїх батькiв розвалюється i невдовзi ми не матимемо де жити». «Згiдно з Земельним Кодексом, - вiдповiв О. М. Михайлiв, - землями в межах населених пунктiв розпоряджаються виключно сiльськi ради. На чергову сесiю Порохiвської сiльської ради я направлю спецiалiстiв вiддiлу земельних ресурсiв та юридичної служби. Вони нададуть допомогу у вирiшеннi вашого питання».

Вiд ради ветеранської органiзацiї Бучаччини до керiвника районного «парламенту» звернулись iз проханням допомогти у встановленнi у квартирi бучачанки Леонiди Пилипiвни Стефанишин водяного опалення. Жiнцi 82 роки, живе сама, є учасником бойових дiй, iнвалiд Великої Вiтчизняної вiйни, iнвалiд другої групи. Нещодавно за сприяння мiського голови Омеляна Оверка у однiй iз кiмнат її квартири поставлено конвектор, але цього недостатньо. Зважаючи на всi обставини, Олег Михайлович пообiцяв у найближчий час вирiши-ти цю проблему - буде демонтовано стару систему опалення i встановлено нову.

Iз Цвiтови надiйшло прохання вiд батькiв щодо вiдкриття дитячого садка. У селi є 40 дошкiльнят, тому такий заклад потрiбний. За словами О. М. Михайлiва, це питання вже вирiшується - голова ПАП «Цвiтова» передав у власнiсть територiальної громади (на баланс сiльської ради) будiвлю, що належала господарству. З нового року буде сформовано штат i здiйснюватиметься вiдповiдне фiнансування.

Було звернення і вiд дирекцiї Лiщанецької школита сільського голови з проханням забезпечити водопостачання шкiльної будiвлi та дитячого садка. Як повiдомив голова райради, у селi вже працює бригада бурильникiв з Тернополя. Невдовзi дiти будуть забезпеченi водою. По завершеннi робiт у Лiщанцях спецiалiсти переїдуть у Рiпинцi. Проблема з водопостачанням школи i дитсадка буде вирiшена i у цьому селi. 

Нова доба