У Бучацькій районній державній адміністрації виявлено мільйонні афери

У Бучацькій районній державній адміністрації виявлено мільйонні афериФахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності Відділу освіти, молоді та спорту Бучацької районної державної адміністрації, за результатами якої встановлено втрат на суму 3,8 млн грн.

Левову частку виявлених втрат займають порушення з матеріальними цінностями. Так, за відсутності законодавчо визначених підстав, відділом освіти безоплатно передано об’єднаним територіальним громадам майна на суму 2,2 млн грн, допущено недостачу шкільних парт, учнівських стільців та понаднормове списання цінностей на загальну суму 98,7 тис. грн, неоприбуткування благодійної допомоги, інші порушення на 210 тис. грн.

Бухгалтерська служба установи коштами освітньої субвенції та районного бюджету, виділеними на загальноосвітні школи, оплатила вартість природного газу та електроенергії, які спожили дошкільні навчальні заклади.  Через це за нецільовим призначенням використано 773,6 тис. грн. Державні аудитори виявили випадки виплати зарплатні працівникам за невідпрацьований час, безпідставне встановлення надбавок і доплат за  кладність і шкідливі умови праці, завищення розміру надбавки за
інтенсивність та напруженість, утримання понадштатної посади, що призвело
до зайвої витрати 164,5 тис. грн.

Введення до штатних розписів по загальному фонду понаднормативних посад кухарів, які слід було утримувати за рахунок відповідних надходжень до спеціального фонду, призвело до перевитрат загального фонду на суму 395 тис. грн.

Серед інших порушень, що призвели до збитків, оплата завищеної вартості виконаних робіт з будівництва спортивного майданчика, не спрямування до районного бюджету надходжень, отриманих через виправлення помилок, допущених у минулих роках при нарахуванні заробітної плати тощо, всього на суму 148 тис. грн.

Ще до завершення ревізії відшкодовано збитків на суму 2,4 млн грн, забезпечено повне усунення інших порушень фінансової дисципліни. За допущення порушень до установи застосовано заходи адміністративного впливу та фінансові санкції.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів, про її результати
поінформовано Бучацьку районну адміністрацію.

Прес-служба Управління Західного офісу
Держаудитслужби в Тернопільській області

Джерело: Газета Місто