У кримінальному провадженні, розпочатому за фактом жорстокого поводження з тваринами, допитано єгерів і керівника Бучацького товариства мисливців та рибалок

Нагадаємо, восьмого січня  в одній із соціальних мереж на сторінці громадського об’єднання «Еко Майдан Тернопіль» було розміщено відеофайл, на якому видно, як керівник Бучацького товариства мисливців та рибалок стріляє у собак. А наступного дня слідчі Бучацького відділення поліції за фактом жорстокого поводження з тваринами розпочали кримінальне провадження.
В процесі досудового розслідування, яким зараз займається слідче управління ГУНП в області, вже допитали двох єгерів та керівника місцевого товариства мисливців та рибалок Василя Сеника. З їх слів, випадок дійсно мав місце 31 грудня у загальнозоологічному заказнику місцевого значення Пулікове, що на території Бучаччини.
Один з працівників лісового господарства, почувши постріли на території заказника, повідомив про це керівника УТМР. Останній прибув до місця полювання разом зі ще одним єгерем. З лісу в цей час вийшли двоє невідомих людей разом із собаками. На вимогу надати документи чоловіки стали вести себе агресивно і натравили на перевіряючих собак. Зі слів Василя Сеника, він вистрелив лише в одну тварину. Запевняє, що мав право так чинити згідно статті 34 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», адже власники чотирилапих на вимогу не надали жодних документів на тварин.
Слідчий  СУ ГУНП в області Василь Сарахман каже, що розслідування кримінального провадження триває, адже ще не допитані особи, які є власниками тварин.
Відділ комунікацій
ГУНП Тернопільської області