Репресії 37 року повернулися!

Всі зараз шоковані як себе веде влада, поліція. І це ще не кінець. Вже всі писали про вакцинацію, тільки я – ні )). Але мене цікавить юридична сторона справи, відкладемо емоції.

Наперед скажу, що нижче написаний текст ґрунтується на інформації з нету та законодавстві України. Отже, якщо Вас не пустили в магазин, забороняють проїзд в транспорті, не допускають до робочого місця – читайте нижче і знайте свої права!

Перше. Вакцинація. Я не проти вакцинації. Я проти виламування рук! Нас переконують, що тільки вакцинація зупинить вірус. Хто думає, що після щеплення проти коронавірусу може поводитися так само, як і раніше, той помиляється. Дотримуватися суворих правил доведеться і надалі, щоб не заразити інших. Ні жовтий, ні зелений папірці не захистять вас, а маска, дезінфекція, миття рук і відстань – так. Дивно, але багато людей перехворіли на корону і мають вироблений імунітет. До речі. Багато людей, як я, не реєстрували захворюваність на ковід, бо лікарі займалися важкими пацієнтами. Чомусь ця інформація нікому не цікава, легше  загнати всіх на вакцинацію.

Друге. Я б сказав, вишенька на торті. Виявляється, якщо з вами щось станеться через вакцину, ви нічого не зможете довести і не знайдете винного. Це ваші проблеми. Оскільки голова Верховної ради України звільнив всіх від відповідальності, дав всім індульгенцію :

З А К О Н    У К Р А Ї Н И

Про внесення зміни до статті 92 Закону України "Про лікарські засоби" щодо державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів під зобов’язання.

Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, за рішенням Кабінету Міністрів України має право брати зобов’язання від імені України, пов’язані із закупівлею, застосуванням вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19), державна реєстрація яких здійснена відповідно до вимог цієї статті, у тому числі щодо відмови від суверенного імунітету щодо таких зобов’язань, а також звільнення від відповідальності виробника та/або власника реєстраційного посвідчення, включаючи їх працівників, медичних працівників, якщо застосування таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів здійснювалось відповідно до інструкції, затвердженої центральним органом виконавчої влади України, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, та інших осіб, які залучені до здійснення заходів, пов’язаних із вакцинацією, за будь-які наслідки, спричинені застосуванням таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).

У разі настання таких наслідків державою забезпечується здійснення відповідних компенсаційних виплат у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України".

Голова Верховної Ради України                                                  Д.РАЗУМКОВ

 м. К и ї в, 19 березня 2021 року     № 1353-IX

На даний час працівників освіти, держзакладів заставляють вакцинуватися. Отже як себе захистити ?  Нагадаю, що зараз всі події відбуваються згідно постанов Кабінету міністрів. А ми з вами звернемося до ЗАКОНІВ України та Конституції України, які мають вищу силу.

У пункті 3 своєї Резолюції 2361 (2021) Парламентська асамблея Ради Європи закликає та рекомендує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою і що ніхто не може зазнавати політичного, соціального чи іншого тиску для проходження вакцинації, а також забезпечити, щоб ніхто не піддавався дискримінації за те, що не пройшов вакцинацію.

Статтею 43 Основ законодавства про охорону здоров’я України визначено, що для застосування методів діагностики, профілактики та лікування необхідна згода інформованого відповідно до статті 39 цих Основ пацієнта.

Частиною шостою статті 12 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» також передбачено, що повнолітнім дієздатним громадянам профілактичні щеплення проводяться за їх згодою після надання об’єктивної інформації про щеплення, наслідки відмови від них та можливі поствакцинальні ускладнення.

Відповідно до статті 2-1 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) будь-яка дискримінація у сфері праці, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно, зокрема від стану здоров’я, не допускається.

Згідно зі статтею 147 КЗпП за порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано один з таких заходів стягнення: 1) догана; 2) звільнення.

Разом з тим, пунктом 24 Типових правил внутрішнього трудового розпорядку для робітників і службовців підприємств, установ, організацій, затверджених постановою Держкомпраці СРСР за погодженням з ВЦРПС від 20.07.1984р. № 213 (які зберегли свою чинність в частині, що не суперечить законодавству України), визначено, що порушення трудової дисципліни – це невиконання чи неналежне виконання з вини працівника покладених на нього трудових обов’язків. Отже, відмова працівника від вакцинації не може вважатися порушенням трудової дисципліни.

Крім цього, Дорожньою картою з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021 - 2022 роках, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я від 24.12.2020 № 3018 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров'я України 09.02.2021 № 213), встановлено, що вакцинація від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, не вбачається правових підстав у роботодавця примушувати працівників вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19 та/або притягати їх до дисциплінарної відповідальності за відмову вакцинуватися від цієї хвороби.

Будь-яких повноважень перевіряти сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 чи відмовити в обслуговуванні, працівники магазинів, закладів громадського харчування, кінотеатрів і т. д. - НЕ МАЮТЬ!!!

Так само як і в працівників поліції відсутні достатні підстави для такої перевірки, а в громадянина відсутній обов’язок пред’явлення таких документів!!!

Такими діями порушуються вимоги:

- ст.39-1 «Основи законодавства України про охорону здоров'я» - людина має право на таємницю про стан свого здоров'я;

- ч.1 ст. 17 ЗУ «Про захист прав споживачів» за всіма споживачами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається

- ч.2 ст. 17 ЗУ «Про захист прав споживачів» споживач має право на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час та на вільне здійснення безготівкових розрахунків з урахуванням режиму роботи та обов’язкових для продавця (виконавця) форм (видів) розрахунків, установлених законодавством України.

- Ст.32 Закону про Національну поліцію – відсутні достатні підстави для перевірки документів у пасажирів.

Законом України «Про Національну поліцію», а саме статтею 32 передбачено, що поліція може перевіряти лише документ, який посвідчує особу або документ на відповідне право особи (посвідчення на право керування транспортним засобом, посвідчення на право володіння зброєю, тощо).

При цьому підставами для перевірки документів є вчинення особою правопорушення або підозра у його вчиненні.

Відповідно до ст.32 цього Закону у поліції відсутня компетенція на перевірку медичних документів як-то сертифікатів вакцинації чи тестування.

Таким чином, поліцейський вимагаючи у особи пред’явлення медичних документів або довідок з роботи, сам порушує Конституцію і вище вказані Закони та підлягає кримінальній відповідальності за ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» .

За відмову від виконання протиправних наказів, людина не несе відповідальності.

Даний принцип закріплено статтею 60 Конституції України - «Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.»

Стаття 64 Конституції України гарантує, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 242527282940475152555657585960616263 цієї Конституції.

Окрім того, в статті 68 Конституції України чітко прописано, що громадянин зобов'язаний дотримуватися лише і Конституції і Законів. В цій статті не прописаний обов’язок людини/громадянина дотримуватись підзаконних актів Кабміну, а саме протиправних карантинних постанов, тощо, - які прийняті в порушення норм Конституції та профільних Законів.

І ще важлива інформація на останок. На фото внизу є відповідь з Міністерства охорони здоров’я датоване вереснем 2021 р. Примусове проведення вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 суперечить чинному законодавству України.

В разі порушення ваших прав, відмові в обслуговуванні/наданні послуг, чи вимозі пред’явити сертифікат про вакцинування, тел. гарячих ліній за якими можна залишити СКАРГУ:

  • Уповноважений ВРУ з прав людини

Громадська приймальня Графік роботи: Пн.-Чт.9.30-13.00–14.00-17.00 Пт.9.30-13.00–14.00-16.00 Сб.-Нед.вихідний

Гаряча лінія:тел.:0800-50-17-20 ( безкоштовно )

  • Представник Уповноваженого з дотримання рівних прав і свобод

Іванкевич Віктор Вікторович, тел. 044 - 298-70-64

  • Урядова «гаряча лінія» 1545, 1536 працює цілодобово
  • Цілодобова Гаряча лінія (Call-центр) Держпродспоживслужби (044) 364 77 80, (050) 230 04 28
  • Гаряча лінія МВС 0 800 500 202
  • Спец лінія ДБР 044 300 27 07

Під час сталінських репресій також використовували адміністративний апарат, НКВС. Також згадайте, що паспорти селянам роздали в 50 – тих роках, обмежуючи доступ людей. Керівників підприємств, організацій заставляють не допускати працівників до роботи та не виплачувати заробітну плату.

Нічого не нагадує?

Якщо Вас цікавить документація по цих питаннях, прошу перейти за посиланням і отримати :

1. Зразок заяви в держпродспоживслужбу

2. Зразок заява по 161 ККУ

3. ЛИСТ-РОЗ’ЯСНЕННЯ – з міністерства праці

4. ПАМ’ЯТКА – РОЗ’ЯСНЕННЯ. Як себе захистити в магазині, на вулиці, в транспорті, на роботі.

5. Фото роз’яснення міністерства охорони здоров’я про примусову вакцинацію.

Посилання на Гугл-диск: https://drive.google.com/drive/folders/1bzTXskSOnFH53q-W95NwH2lixpnjd3yp?usp=sharing

І наостанок. Чому Кабінет міністрів так активно займається вакцинацією, а не надзвичайно важливим і проваленим питанням опалення садочків, шкіл та інших освітніх закладів, медичних установ??? Підвищенням цін на товари та послуги? А можливо Ви чули, що в нас ще триває війна ? Чому і кому вигідно розпалювати ворожнечу між вакцинованими і невакцинованими???

А , можливо, Ви щось чули про БІОТЕРОРИЗМ?