Чи може бути церква ворогом?

Рідко пишу пости, але все ж, не пошкодить трохи роз`яснити ситуацію.
Моя суб`єктивна думка, яку я готова відстоювати: карантин - це не тільки спосіб захистити людей від зараження, але й спосіб внести щось іще: новий порядок, збільшення повноважень певних осіб, ігнорування та зрада національних інтересів, що ще?

Я боляче сприймаю питання віри під час карантину. Не тому, що бішуся через те, що церкви ще працюють і там причащають людей. А тому що це намагаються всяко висміяти, розкритикувати та заборонити. Мені подобається позиція УГКЦ та католицької церкви латинського обряду, вони відкриті до людей, до сповіді та причастя, проте застерігають про небезпеку, намагаються донести до людей думку: "хворі, погано почуваєтесь, маєте хворих вдома - не йдіть, не наражайте свого ближнього". Церква ставить це питання на особистий розгляд кожної людини, сподіваючись що вона прийме правильне рішення, бо ПОВНА ЗАБОРОНА ще нікого НЕ ЗУПИНЯЛА. Коли в людей є вибір - вони ТВЕРЕЗО зважують, що краще для них і для ІНШИХ (я зараз не про маси "баранів" та егоїстів які роблять щось, бо це роблять інші і так заведено), я говорю про СВІДОМИХ людей, які розуміють, що вони таки щось ВИРІШУЮТЬ, що їхній голос не ігнорується, а думка ВАЖЛИВА.

Церква не робить людей тупими і не здатними мислити (Я зараз не про ЦМП). Церква вчить бачити загрози і боротися з ними. Вчить незважаючи на невдачі - вірити і продовжувати працювати. Проте зараз її висміюють, показують як ворога, а причастя - чи ненайбільшим злочином. Ще раз кажу, Церква дає ВИБІР. Священники - не маніпулятори, а свідомі громадяни, які розуміють загрозу і жертвуючи собою виконують поставлені на них обов'язки.

Так, я не ходжу до церкви під час карантину, бо розумію, що можу стати загрозою для інших. Не агітую вас просто зараз летіти до церкви святити вербу, ні! Просто будьте критичними, аналізуйте і не піддавайтеся впливу. В державі є багато проблем, швидке вирішення яких зараз на часі. Не хочу багато писати, бо мої друзі і так це розуміють.

Цікаво, що ж буде далі? Заборона на богослужіння? Збільшення повноважень поліції, нацгвардії?Недолугі закони та тотальний контроль? Люди так довго не витримають. Буде спалах, але вже не вірусу, а людської непокори і здорового глузду.
Амінь.